i7 2600 ve GTX 960 Sistem Yükseltme

U.Altun

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Şu anda hali hazırda bir sistemim var ya bunu güncellemek ya da elden çıkarıp baştan aşağı sıfırdan güncel bileşenlerle yeniden sistem toplamak istiyorum. Çok fazla oyun oynamıyorum. Fakat toplamışken güzel kaliteli bir sistem toplamak istiyorum. 2-3 sene rahat götürsün.

Şu anki sistemim: (Eğer satarsam ne kadar eder ?)

(64 Bit)
• İşlemci: i7-2600 CPU @3.4Ghz
• Anakart: Asus H61M - Pro
• RAM: 16 GB
• Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX 960 2 GB 128 Bit
• Depolama: 256 GB SSD + 500 GB Harddisk

Ek olarak sistemimi güncellemek için sadece İşlemci, Anakart (DDR3 olursa iyi olur), Kasa mı yenilemek istiyorum.
Teşekkür ederim, İyi Forumlar..

Son düzenleyen: Moderatör:
Sisteminiz gayet iyi. Uzun seneler size yardımcı olacaktır. Donanım açısından hiçbir eksik yok. Hayır ben birkaç parçayı değiştirmek istiyorum der isen kullanmış oldugunuz monitöre göre ekran kartı değiştirilebilir.

Sistemimde darboğaz yapmayacak bir ekran kartı öneriniz var mıdır ? Monitörüm Full Hd 1920x1080p

Sistemimde darboğaz yapmayacak bir ekran kartı öneriniz var mıdır ? Monitörüm Full Hd 1920x1080p
Bu sistemde darboğaz sorunu kesinlikle yoktur. Kendinizi anlatımınıza ithafen söyleyeceğim tek öneri samimiyetimle hiçbir yükseltme yapmayınız. Uzuuuun seneler bu donanım size yetecekdir. Oyunlarda grafik ayarları yükseltme gibi gereksinim duyan bir kullanıcı olsaydınız işte o zaman ekran kartı önerisi yapardım ki gerek duymadığınızı anlıyorum o yüzden hiçbir yükseltme yapmadan uzun seneler sisteminiz sizi idare edecektir.

Evet Uğur Bey doğru söylüyor fakat işlemci kısmı biraz yetersiz kalıyor gibi.
Çünkü 2. nesil çıkalı çok oldu bunu satıp daha yeni nesil bir şey alabilirsin. Fakat oyun hiç oynamıyorsan edit yapmıyorsan kısacası ağır işlerle uğraşmıyorsan buna da gerek yoktur. Termal macunu değiştirmek sana yetecektir.

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Ekran kartını GTX1050 Ti yapsam veya önerebileceğiniz bi ekran kartı varsa onu kullanabilirmiyim bu sistemimde? Veya bu hazır sisteme anakart ve işlemci öneriniz ne olur?

Ekran kartınız 1050 ti ile hemen hemen aynı performansa sahip. Sahip olduğunuz ekran kartı ile her oyunu oynayabilirsiniz. Eğer oyunlarda kenar yumuşatma ayarı yapacak iseniz o zaman devreye üst düzey ekran kartı girecektir. Bu kartlardan ise en az yeni nesil olmak kaydı ile RX580 8GB ya da GTX 1060 6gb ile şuan piyasada olan her oyunu kenar yumuşatma msaa gibi ayarları en son seviyeye alıp iyi bir oyun grafik kalitesi yaşayabilirsiniz.

RX580 almayı düşünüyorum inşallah darboğaz yaşamam.. Teşekkür ederim tavsiye için.

RX580 almayı düşünüyorum inşallah darboğaz yaşamam.. Teşekkür ederim tavsiye için.
Size tavsiyem AMD ekran kartı almayın. Çünkü artık neredeyse bütün oyun firmaları Nvidia ile anlaşıyor ve AMD'nin ekran kartları gerçekten Nvidia'ya göre çöp.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…