i7 2600K Prime95 Testi 1 saat sonucu 95 derece

Gamearadise

Centipat
i7 2600K işlemcimi biraz arastırma sonucunda 4.4 GHz OC edip Prime 95 stres testıne soktum. 1 saat boyunca hıc bır cekırdek calısmayı durdurmadı ya da sıstem donmadı. Antalya'da yasıyorum ve oda da klıma yerıne vantilator var. 95 derece sıcaklıgı gormem normal mi?
Sogutucum Thermaltake 9 nm fana sahıp cıft bakır borulu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eski Intel işlemcilerde Çekirdek ve Üst Kapak arasındaki ısı iletimi Termal Macun ile sağlanmaktadır. Işlemciniz çok eski. 8 senede termal macun kurumuş ve işlevini yitirmiştir. Işlemciyi açıp termal macun yenilenmeli veya sıvı metal uygulanmalı. Bu işleme delid denir ve risklidir. Kapağı açmaya çalışırken işlemci üstündeki küçük donanımları kopartabilirsiniz. O zaman işlemciniz çöp olur. Soğutucunuz küçük veya kasanızda yeterli hava akışı olmayabilir. Kasa ile soğutucunun temiz olduğunu kontrol edin ve kablolamanın düzgün yapıldığından emin olun.

Normal olduğunu düşünüyorum. Aynı işlemciyi kullanıyorum. Benim de 4.4 Ghz'de 15 dk yük testinde 80-85 civarlarında dolaşmakta. Ancak ne oyunda ne de başka işler yaparken 70'i geçtiğini görmedim. Sıkıntı olacağını sanmam. Tam yükte TDP kaç Watt?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…