i7 2600K ve GTX 1050 Ti sistem yükseltme

Kuzey.aeli

Hectopat
An itibariyle bilgisayarımın anakart pinleri yamulmuş ve bu arada sırada reset (canı nezaman isterse) atmaya başladı.
Gerçekten oturdum ne yapsam ne etsem diye düşünüyorum. Çünkü anakartımın tamirlik bir yanı kalmadı. RAM slotu da çalışmıyordu zaten. SATA 3 desteklemiyordu ve ben SSD kullanan birisiyim. 5+1 var ama girişleri olmadıgı için sıkıntılar ve ses kalite sorunları yaşıyorum. Açıkcası bilgisayarımı yeni topladım ama anakartı değiştirmek aklımdan geçmemişti. Şimdi sizden istedigim ne yapabilirim. Fazla uğraşıp işlemciyi RAM'leri değiştir miyim diyorum ama aklıma DDR4 olması geliyor. Diyorum ki boş ver al bir DDR3 anakart devam et. Siz ne önerirsiniz benim yerime bir koyun öncelikle kendinizi. Sistem Özelliklerimi aşagıya bırakıyorum seviliyorsunuz :)

• İşlemci- QuadCore Intel Core i7-2600K 3.40 Turbo Boost, 3700 MHz (37 X 100)
  • Anakart- Gigabyte GA-H61M-D2-B3 (3 PCI-e X1,1 PCI-e X16,2 DDR3 DIMM
  • Ekran kartı- GeForce GTX 1050 Ti (4 GB)
  • RAM- Crucial DDR3-1600 (800 MHz)
  • PSU- Everest EPS-5500 500W
  • SSD- Samsung Evo 250 GB
  • HDD- 1 TB Seagate 7200 RPM

Dosya Ekleri

• 31fc9896_5.jpg
    31fc9896_5.jpg
    273,9 KB · Görüntüleme: 56
Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçe belirtisi yapmamışsınız ama sizin yerinizde olsam anakart, işlemci, ram ve PSU'yu değiştirirdim. DDR3 anakart almayın, DDR4 ramler hem daha performanslı hem de destekli anakartlar daha geleceğe dönükler.

Bütçe belirtisi yapmamışsınız ama sizin yerinizde olsam anakart, işlemci, ram ve PSU'yu değiştirirdim. DDR3 anakart almayın, DDR4 ramler hem daha performanslı hem de destekli anakartlar daha geleceğe dönükler.
Tamam hocam ne önerirsiniz anakartı ve işlemciyi değiştiriyoruz şimdi işlemcide degişicek dogrumudur. Elimdekileri çıkartarak yeni sistem toplamam lazım. Anakart 180 lira işlemci 550 lira ve ram 200 liraya giderse 880 lira elimde olur bunun üstüne 500 ekleyelim DDR 4 sistem toplayalım.

Bu parçaları öneririm. 1400 civarı bir şey yapıyor. Fakat ileride PSU'yu değiştirmeniz iyi olur. Her türlü everest ürününden uzak durun

Şöyle bir şey işinizi görecektir. Ayrıca anakrta bios güncellmesi gerekecek, onu aldığınız yerden yaptırabilirsiniz.

Bu parçaları öneririm. 1400 civarı bir şey yapıyor. Fakat ileride PSU'yu değiştirmeniz iyi olur. Her türlü everest ürününden uzak durun

Şöyle bir şey işinizi görecektir. Ayrıca anakrta bios güncellmesi gerekecek, onu aldığınız yerden yaptırabilirsiniz.
2. El olarak toplayalım 1400 liraya daha uygun ve performanslı olur hocam .

2. El olarak toplayalım 1400 liraya daha uygun ve performanslı olur hocam .
Evet haklısınız. Fakat ikinci el biraz güven işi olduğundan onu size bırakıyorum. Zira kriterlerimiz farklı olabilir.

Eğer ki bütçeniz yoksa sadece anakart değiştirmen daha iyi olur yoksa tanıdık bir bilgisayarcıdan sistem toplaman sana yararlı olacaktır.
Aslına bakarsan bana yetiyor sistem. DDR 4 geçmeyi öneriyorsunuz ama inanın buna ihtiyacım oldugunu düşünmüyorum. Aslında olabilir ama çok uğraştırıcı bir iş. O yüzden Sata 3 destekli bi anakart buldum yaklaşım 300 lira bandında onu almayı düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı