İ7 2600K ve Hyper 212 ile Overclock

199688

Kilopat
Makaleler
2
Yer
İzmir
Bu ikili ile overclock ne kadar yapabilirim sizce? Anakartım Gigabyte D2H-Z68 modeli. Mosfet soğutucusu var mı bilmiyorum yok ise alabilirim. İşlemci şu an Ryzen 3 2200G ile aynı güçte gözüküyor yanlış bakmadıysam. İnternette ki benchmarklarda 4.7 GHz ile Ryzen 5 2600 seviyesine getirenler var. Tabii ki o kadar yapamam ama en azından 4 GHz'e getirirsem Ryzen 5 1500X'i geçerim diye düşünüyorum. Sizce durum ne olur?

İşlemcinizin sol veya üst kısmında bulunan küçük kare veya siyah şeyler mosfettir. Anakartınızın tam modelini üzerinden bakıp (farklı rev1.0, rev2.0 gibi şeyleri var) tam öğrenirseniz daha iyi olur. Onlar için alüminyum veya bakır ince plaka bulup, o plaka veya borunun altına termal ped koyup kendi mosfet soğutucunuzu yapabilirsiniz. Kullandığınız soğutucu hava soğutucu çözümlerinde iyilerden birisi. Youtube'da karşıma çıkan videolarda gördüğüm kadarıyla 4GHZ ve üzerinde ilk nesil ryzenler kadar etkili olabiliyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı