i7 2600k Voltaj Dalgalanması

halogong

Megapat
Daha fazla  
Oyunlarda 1.22 - 1.14 - 1.28v arası gidip geliyor voltaj. Stres testinde tam yükte ise 1.35'e sabitleniyor. Stres testinde bazı çekirdeklere anlık olarak 1.38v veriyor anakart.

Bu voltaj dalgalanması bir sorun oluşturur mu?
  • Anakart: Asus Sabertooth P67 Rev. B3
  • İşlemci hızı: 4500MHz
Sıcaklık max. 70 derece oluyor işlemci için. VRM bölümü ise 50 derecelerde geziyor.

OC auto olarak yaptım. Sadece çarpan artırdım. Geri kalan her şey auto'da.

Sistem testlerde stabil çalışıyor. Ama daha önce Msi 880GM-E41 anakartım vardı ve voltaj dalgalanması nedeniyle VRM'leri patladı. Bunda da böyle bir şey olur mu diye korkuyorum biraz.

Anakart VRM mosfetleri faz ile çalışıyor yani, 1. devreye girip çıkıyor sonra 2. 3. ... kaç fazlı VRM mosfeti var ise artık, kondansatörlerin belirli bir ömrü var. Örneğin tam kapasitede 5000 saat, 7000 saat gibi. Göz ile inceleme yaparak herhangi bir VRM mosfeti önünde bulunan kondansatörde şişme var mı gözlemleyin. Sıvı soğutma kullanıyorsanız VRM heatsinklerinin üzerine hava üfleyecek şekilde bir fan yerleştirebilirsiniz.

Kondansatörleri görmek için anakartın üstündeki kısmı sökmem lazım. Bunu da yapamam çünkü sistemi komple sökmem gerekir.

Hava soğutma kullanıyorum çift fan olarak. Tek fanlıyken VRM 60-70 derece oluyordu. Çift olunca 50'ye kadar indi.

Biraz araştırma yaptım. Bu dalgalanma olayı normal diyorlar. Ama yaşadığım olaydan sonra güvenemiyorum. 4.5Ghz'de tam yükte 1.35v, oyunda 4.5Ghz'de 1.22v oluyor. Nasıl bir sistem kullanıyor bu anakart çözemedim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı