i7 2600K vs R3 3200G sistem

UMUTOTARHAN52

Hectopat
i7 2600K 8 GB RAM GTS450 1GB ekran kartı.
Ryzen 3 3200G ve 16 GB RAM ekran kartı yok.
Sizce hangi sistem alınmalıdır oyun yayın ve render için?

Yayın için iki sistem de yeterli mi ki ?

Oyun ve Render için Ryzen sistemi tercih ederdim de. Yayın bilemedim.

CPU testlerine baktım i7 2600K daha iyi görünüyor ama kafam karıştı.

i7 2600K'nın anakartında 2 adet ekran kartı yuvası var 4 adet RAM slotu var ama alacağım Ryzen sistemde 2 RAM slotu ve tek ekran kartı yuvası var. Ryzen 3 bildiğim kadarıyla i3'lere denk geliyor.
İkisi de yeterli performans vermez. Ryzen 5 3400G alırsanız daha rahat olur sizin için.

Bütçe düşük yüksek olsa alınır da bütçe 2000.

i7 2600K'nın anakartında 2 adet ekran kartı yuvası var 4 adet RAM slotu var ama alacağım Ryzen sistemde 2 RAM slotu ve tek ekran kartı yuvası var. Ryzen 3 bildiğim kadarıyla i3'lere denk geliyor.
2 adet ekran kartı yuvasını kullanmayacaksınız muhtemelen. Şu zamanın i3'ü eskilerin i7'lerini geçebiliyor bu açıdan bakmak lazım. 3400G alın.

2 Adet ekran kartı yuvasını kullanmayacaksınız muhtemelen. Şu zamanın i3'ü eskilerin i7'lerini geçebiliyor bu açıdan bakmak lazım. 3400G alın.

Neden ekran kartı yuvasını kullanmayacağım.
2 Milyara o sistem toplanmıyor. 3400G için en az 2500TL ile 3000 TL arası para lazım.

3200G seçin. 16GB RAM olması avantaj ve ilk sistemdeki o saçma ekran kartını geçiyordur. 3200G'nin içindeki ekran kartı GT 1030'a eşit. Ryzen 5 APU zaten alınmaz, Ryzen 3 olanla arasında çok az fark var ve o fiyatla ekran kartlı sistem daha mantıklı geliyor.

Bu toplayacağım sistem ilerde yükseltmek için sıkıntı yaratır mı yani GTA 6 kaldırır mı tahmini sistem gereksinimleri ile ilk PC kaldırıyor ekran kartı değişince.

Bu toplayacağım sistem ilerde yükseltmek için sıkıntı yaratır mı yani GTA 6 kaldırır mı tahmini sistem gereksinimleri ile ilk PC kaldırıyor ekran kartı değişince.
Ryzen 3'lü sistem ileriye dönük ve yükseltmek için uygun. Ryzen 5 1600 AF alıp 1650 Super'le beraber kullanırsınız yıllarca götürür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…