i7 2670QM sistemde GTA V'te FPS düşmesi

İşletim sistemi
Windows 10

Bloodmoon726

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle birkaç not: Bu konu biraz karışık olabilir fakat anlayacağınızı düşünüyorum. İkincisi hem oyun teknik destek hem de oyun performansıyla alakalıdır.

Tekrardan selam!
Oyunu crack indirdiğimde açılmıyordu bu yüzden Epic hesabımdan indirdim. (Crack indirmemin sebebi: 274MB'a beklemeden indirebiliyordum ama Epic'ten indirseydim 104 GB inmesini bekleyecektim ve bekledim.)

Oyunu akıcı bekliyordum fakat 5 FPS alıyorum. Bazı yerlerde 10 FPS olabiliyor. Oyunun grafiklerini zaten yükseltmiyorum, en düşük ayarlarda (Advanced Graphics kısmındaki frame scaling mode dahil yani X0.500, bayağı kötü.) Laptopa 3 yükseltme yaptım. Bunlar:
  1. 4 GB RAM'den 8 GB RAM'e
  2. HDD'den SSD'ye
  3. Intel Celeron 1000M'den Intel Core i7 2670QM'ye.
(Intel Celeron'da Intel HD Graphics'in en beteri var, rakam yazmayandan. i7'de Intel HD Graphics 3000 var.) Yükseltme yapmadan önce drop falan giriyordu fakat FPS'im daha yüksekti, yani 20-30 FPS alıyordum, hatta bazı yerlerde 60 FPS'i bile gördüm! Bu arada aldığım SSD 128 GB olduğundan GTA'yı ne olur ne olmaz diyerek ve garanti alarak SSD'ye kurmadım. FPS'imin düşmesi neden kaynaklanıyor? Tam uyumlu değiller mi?

@Bloodmoon726 İşlemci soğusa tabii ki frekans düşmeyeceği için düzelir lakin o makine de imkansız soğutucu taksanız bile. 15W daha fazla TDP'li bir işlemci takmışsınız. Yani ister istemez ısınacak ve frekans düşecek. Ayrıca adaptörünüzün bu kadar gücün altından da kalkabileceğini zannetmiyorum. 30W TDP'li Celeron'a göre dizayn edilmiştir fan sisteminiz. 30W başka bir işlemci bakmalısınız.

Ne yapsak ne etsek oluyor yani?

@Bloodmoon726 Evet, aynen öyle hocam. Cihazınız İ7 işlemci için uygun değil. Hele ki QM serisi bir İ7 için. Bu işlemciler hayvani güç çekiyorlar ve ısınıyorlar. Ben bile zar zor soğutuyorum düşünün kocaman fan sistemine rağmen.
İ5-2410M takabilirsiniz bu arada ek olarak. Aynı TDP değerine sahip Celeron 1000M ile. Soğutmada çok sıkıntı çıkartacağını zannetmiyorum.

Peki içindeki ekran birimi celeron'dan daha mı iyidir?

HM70 çipsetler normalde desteklemiyorlar Core serisi işlemcileri. Intel'in sitesinde uyumlu ürünler kısmında sadece Celeron ve Pentium'lar var. Ama başka bir sitede kısmen uyumlu olduğu söyleniyor İ5-2410M'in. Alıp deneyebilirsiniz. Celeron'dan daha iyi olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…