i7 3370 işlemci neden ısınıyor?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel i7 3370 RX 570 8 GB OC 16 GB ddr 1600 MHZ 240 GB SSD 500 GB HDD
RAM
16GB DDR3 1600 MHZ
Ekran kartı
RX 570 8GB OC
İşlemci
Intel i7 3370
Yeni bilgisayar topladım aldığımda test yaptım ısınma problemi yoktu uzun bir yolculuktan sonra işlemci ısınmaya başladı. Boşta iken 80 derecelere çıkıyordu kasayı açtım soğutucunun yani fan tırnağı kırılmış. Tamir ettirmeye götürdüm adam her şey tamam dedi macun sürmüş fanı değiştirmiş yine aynı ama macunu özensiz bir şekilde sürmüş. Adama tekrar götürüp tekrar aynı problemin olduğunu söyledim adam işlemci sorunlu diyor ama işlemci çalışıyor frekansları normal. Ben işlemciden olduğuna inanmıyorum siz ne düşünüyorsunuz?

Macun o kadar fark etmez. Ben i7 2600'ü kendi modladığım 775 soket eski q6600 falan için tasarlanmış altında minik bakır bulunan bir soğutucu ile kullanıyordum. Onla bile %80 kullanım 75-76 dereceydi. %60 kullanımda 70c'yi geçmiyordu. Sana tavsiyem 300-400 liraya bir bakır bloğu bulunan küçük bir soğutucu al güzelce tak çok rahat yeter o işlemciye problem yaşamazsın. Böyle şeyler için bilgisayarcılara para ödeme bide kendin hallet daha uygun fiyata gelir.

Hocam adam macun sürdü ve fanı değiştirdi ben yeni fan almaya alırım ben şunu diyorum işlemci ısınması Fan'la alakalı bir olay zaten işlemci ısınacak Fan'da görevini yani soğutmasını yapacak adam bana senin işlemcin problemli diyor frekanslar filan normal ve çalışıyor.

Adam eğer kalitesiz bir macunu özensiz sürdüyse ısınır bir de stok fan vs.taktıysa yeni bir soğutucu alın.

Adam eğer kalitesiz bir macunu özensiz sürdüyse ısınır bir de stok fan vs. Taktıysa yeni bir soğutucu alın.

Alırım problem değil adam işlemci de sıkıntı var diyor siz ne düşünüyorsunuz ?

İşlemci çalışıyorsa problem olması imkansız, zaten o işlemciye overclock yapılamaz ve manuel voltaj artırımı yapılamaz. Doğal olarak sorunlu çalışmaması lazım. Taktığı soğutucu stok soğutucu ise yetmiyor olabilir haberin olsun. İntelin o incecik stok soğutucuları fazla dandik oluyor bende o yüzden 775 pin sogutucuyu 1155 pin'e uyarlayıp öyle kullanmıştım zaten. Şu an ddr4 kullanıyom ama her neyse konumuz bu değil. Kasanın hava akışı da kötü olabilir kasayı yatay yatırıp kapağını açarak kullanabilirsin. Malum hava sıcak, halen sorunun çözülmedi ise şu soğutucular işini fazlasıyla görür zaten.

Bilgisayarı almadan önceki testlerde sorun yoksa işlemci bozuk değildir. Dediğim gibi adam kalitesiz macun sürebilir. Kaliteli bir macun alıp evde kendiniz yada daha iyi sürebilecek biri sürsün birde fan alın sıcaklık düşecektir

Mahalle bilgisayarcılarının 10 dediğinden 9'u yanlış 1'i şüpheli. Mahalle bilgisayarcılarının dediklerini önemsemeyin. 3770 biraz ısınabilen bir işlemci. Stok fan yerine ucuz da olsa kule tipi bir soğutucu kullanmak daha çok işe yarayacaktır. Ayrıca kasanın da temiz hava alabiliyor olması gerek. Kule soğutucu almayı düşünürseniz bunu alın:

Normal fan alıp termal macunu güzelce sürsem işimi görmez mi internetten bir şey alıp beklemek istemiyorum.

Arkadaşlar önerileriniz için teşekkür ederim fan almaya alırım ben adamın dediğine takıldım sorun Fan'da değil işlemci de dedi işlemci frekansları her şeyi normal çalışıyor bir de işlemci için arıza tespiti yapalım diyor

İşlemci durduk yere kapanmıyorsa, takılı RAM'leri görüyorsa işlemcide ne gibi sorun olabilir? Isınması ile ilgili bir sorun işlemcinin kendinde nasıl olabilir? İçindeki soğutucu metal kısıma bağlı yerdeki lehimler mi attı yani? Çok ekstrem bir durum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…