i7 3630QM, GT 630M sistemde Valorant ayarları nasıl olmalı?

565148

Decapat
Sistem:
GT 630M.
i7 3630QM.
Windows 10 Pro.
8 GB DDR3 RAM.
HDD.

Sorun: Arkadaşlar Config filesine kadar en düşük ayarlarda oynuyorum fakat bazen oyun çok fazla kasıyor. Bazen diyorum map karakterler falan yüklenmedi 1 2 el boş geçiriyorum (kastığı için Full özel oyundayım) sonra düzeliyor gibi oluyor. Arkımla vs ye başlıyoruz bu sefer de iki silahda sıkılınca kasmaya başlıyor. İsterseniz Config file atabilirim en düşük ayarlarda oynuyorum sebebi nedir? Nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:

Cihaz ısındığı için kasmaya başlıyor olabilir. Fan temizliğini ve termal macun değişimi yapmanı öneririm. Ayrıca cihazın 4 köşesine küçük kağıtlar katlayıp koyabilirsin ki fanlar eğer alttaysa vakum yapmasınlar rahatça hava çeksinler.

Sorunun kaynağı bu değilse Görev Yöneticisi'nden bilgisayar kaynaklarını kullanan uygulamalar varsa bulup kapatmanı öneririm.

Son olarak oyunun hangi GPU'yu kullandığını tespit etmelisin. NVIDIA Denetim Masası'ndan oyunu seçip GT630M ile açılacak şekilde ayarlayabilirsin.

Hocam appdata>local>Valorant>Saved>Config>(Burada sizin olan hesabınızı arayın rastgele rakamlar, sayılar sizin hesabınızdır)>Windows>GameUsersSettigins>En aşağı inin>ViewDistanceQuality dahil olmak üzere ShadingQuality ayarına kadar her şeyi 0 yapın. Bu ayar siz oyundayken efektleri, gölgeleri vs. kapatıyor. ResolutionQuality ayarını 80 civarına çekebilirsiniz. 80'den daha düşük de yapabilirsiniz, size kalmış. Ne kadar düşürürseniz o kadar FPS artar ama bu ayarı düşürmeniz görüntüyü bir hayli kötü yapacaktır. Bende %20-25'lik bir FPS artışı oldu.

Bu şekilde kullanıyorum zaten benimki 40 da 20'ye bile alsam kasıyor.

GT 630M'yi kullanıyor "grafik ayarları"ndan ayarladım ikisini de fan yukarıda laptop kullanıyorum ısındığı için değil oyunda ben değil de 2 kişi vs olduğu zaman fena kasmaya başlıyor. İşlemcimin yetersiz gelmeye başladığını düşünüyorum artık.

Düşüyor dediğiniz ortalama olarak kaç FPS alıyorsunuz?

10 - 30 vs atarken atmazken 40 - 60(60 zorla)

GT650Mli versiyonunu kullandım o laptopun yıllarca muhtemelen laptopun markası Samsung. İşlemci evet çok eski bir işlemci ancak ben HOI4 oynarken 1940'larda bile 15-20 FPS arası aldığımı hatırlıyorum Valorant'ın da o kadar güçlü bir oyun olduğunu zannetmiyorum. Eğer sıcaklık değerlerini kontrol ettiysen ve gerçekten thermal-throttling yoksa,

Oyun dosyalarını doğrulayıp bütün ayarları varsayılana çekip en düşüğe alıp deneyebilir misin belki dokunmaman gereken bir ayara dokunmuşsundur.

Bunun haricinde aklıma gelen(işe yaramaz muhtemelen ama):

-NVIDIA kontrol panelinden program için düşük gecikme modu ayarını aç.
-Negatif lod tercihini kapat/kapalıysa aç.
Kimi oyunlarda stutteringi vs çözebiliyor bir dene.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…