i7 3630QM işlemci Yüksek performans modu sorunu

risenxxx

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
B550M S2H, 5700G işlemci , 2X16 3600 MHZ RAM , 750wPSU, RX6750XT
Merhaba arkadaşlar. Belki benle aynı sorunu yaşayanlar vardır. i7 3630QM işlemci (LENOVO Z580)güç seçeneklerinden Yüksek Performans modunda olmasına rağmen hızı sabit kalmıyor. (Sabit kalmıyordan kastım TURBO değil. TURBO çalışıyor.) yani çoğu zaman 1197 MHZ de duruyor bu da bir çok işlemde işlerimi çok yavaşlatıyor. Öyle ki bazen Windows donuyor çok geç cevap veriyor. Bunu çözmenin hızı sabitlemenin bir yolu varmıdır.:confused: Lenovo nun energy Manangment ını kaldırdım olmadı intel Management Engine Components kaldırdım yine aynı. Bu laptop a özgü bir durum mu? Çünkü masa üstünde hızım sabit sadece TURBO da artıyor o kadar. WIN7 64bit kullanıyorum.

Durumu şöyle özetlemem gerekirse kuzenimin laptop u Core 2 DUO ama hızı 1.6 ghz sabit olduğundan benimkinden göreceli olarak bir çok işi daha hızlı yapıyor.
:D Yani böyle komik bir durum var. 2 çekirdek 4+4 çekirdeği geride bırakıyor:mad:

Herkese iyi forumlar.
:cool:

Malesef Laptop un BIOS da speed & step ayarı yok sanırı bu otomatik açık durumda ve insanı çıldırtıyor :mad: Aslında orjinal keyi var bende 8 e geçmeyi düşünüyordum ama eski binbir türlü ıncık cıncık kullandığım programlar v.s den dolayı direk 7 kurdum.:D 7 ye alışmıştık şimdi kim uğraşacak öyle retrolar metrolarla :eek: Birde 8 kullanma klavuzuna çalış,tüm sistemi programları baştan kur, Mac'de işte böyle dertler yok :D Sene 2050 Windows 20 çıkmış olsa da yeni makine aldığımızda programları baştan kurmak zorunda olacağız.

Isıdan olmadığına eminim. Çünkü H.P modda cihaz boçtayken 40 - 45 derece arası da CPU frekansı 1197 mhz de bir şeylerle uğraşırken otomatik 3 GHZ lere fırlıyor ama her zaman da öyle mükemmel çalışmıyor bu sistem. Bayağı kasılmalar oluyor.

BIOS'u günceller misiniz bir de. Windows 8 konusunda da ısrarcıyım.

İlginiz için teşekkürler. BIOS en güncel sürümünde WIN8 denemek farz oldu artık. WIN8 i deniycem sonuçları belki bir başka arkadaş klavuz olması açısından yazarım. Yalnız recovery partition silinmiş. Tavsiye edebileceğiniz USB bellekten çalışan bir recovery programı var mı? Şu an Northon Ghost kullanıyorum ama o sadece DVD-CD den çalışıyor. İleride olası DVD arızalarında sıkıntı yaşamıyalım. Binanın temellerini sağlam atalım eşşeği sağlam kaığa bağlayalım. ;)

WIN8 sonuçlarını yazacağımı söylemiştim. CPU performans sorunu ortadan kalktı. Ben gerçekten bu 8 i sevdim. İlk beyendiğim konu retrodaki haberlerin çok okunaklı ve tam ekran olması insana "oh be sonunda yaptılar" dedirtiyor. Haber okumak bu kadar keyifli olmamıştı :) Genel olarak hız konusunda bence 7 den en az % 50 daha hızlı. Bakalım ileride ne olacak? 7 gibi anlamsız disk kullanım sorunları olacak mı? 7 de en sinir bozucu konu HDD nin çok kullanmasıydı kaynak izleyiciden açtığımda Local System Network Restrected adı altında hiç kullanmadığım dosyaları ( o an açık olmayan) sürekli kullanıyordu.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı