Elimde 7,45 GB'lik bir USB var. Buna Mojave kurmak istiyorum. Elimde macos-imajlar-yusufklncc - Dijital Link - Bio Link linkinden indirdiğim Mojave imajı var. opencore-efilerim - Dijital Link - Bio Link buradan da OpenCore 0.9.2 indirdim. Önceden kurmaya çalıştığımda disk kilitli hatası veriyordu, temiz bir format çektim. Config hazırlamaya çalıştığımda hata veriyordu (ne hatası verdiğini keşke hatırlasam), ben de Sosyalden istedim. Ama yine olmadı. Disk kilitli demişti temiz format attım şimdi kurmayı deneyeceğim. Ama yine EFI'yı hazırlayamadım. Bana config yapabilir misiniz millet?
Detaylı sistem: https://www.mediafire.com/file/f13xk3enrmh46hj/Sistem.zip
@yusufklncc @566156 @claus @Kleyn
Bizim imaj ve EFI ile deneyin;
OpenCore: macOS Big Sur 11.7.4 Intel & AMD kurulum imajı
Yapılması Gereken BIOS ayarları: AMD işlemcili cihazlar için kurulumdan önce yapılması gereken BIOS ayarları: Not: İlk olarak BIOS'un varsayılan ayarlara dönmesi için "Optimize Defaults" yapılması gerekir. Fast Boot= Disable Secure Boot= Disable Serial/COM Port= Disable Parallel Port= Disable...www.technopat.net
Ayrıca laptopunuz en güncel Big Sur destekliyor.
Big Sur'da donmalar yaşadım o yüzden eski tasarım olan Catalina'ya geçeceğim. Ancak Catalina imajına yetecek kadar büyük bir USB yok. O yüzden Mojave kurup sonradan App Store'den Catalina'ya geçeceğim.
O zaman bu imaj ile deneyin;
[OpenCore] macOS Mojave 10.14.6 Intel & AMD kurulum imajı
Yapılması Gereken BIOS ayarları: AMD işlemcili cihazlar için kurulumdan önce yapılması gereken BIOS ayarları: Not: İlk olarak BIOS'un varsayılan ayarlara dönmesi için "Optimize Defaults" yapılması gerekir. Fast Boot= Disable Secure Boot= Disable Serial/COM Port= Disable Parallel Port= Disable...www.technopat.net
Disk kilitli hatasını hangi EFI ve içeriği ile alıyorsun ?
Doğru şekiled upload et.