Suret14

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
KASA : ASUS TUF GAMING GT301 3 adet ARGB Fanlı TEMPERED GLASS - ANAKART : ASUS TUF B450-PRO GAMING - SSD : KINGSTON A400 240GB M.2 500-350MB/s - HDD : Seegate Barracuda 2tb - İŞLEMCİ : AMD Ryzen 5 3600 4.2GHz 6/12 Çekirdek - RAM : ADATA 32GB 4x8 3200MHz - EKRAN KARTI : ASUS GTX 1660 SUPER - GÜÇ KAYNAĞI: FSP Hyper K 600 600W 80+ - MONİTÖR: ASUS VG27VQ TUF GAMİNG
Meslek
Kameraman
RAM
corsair vengeance lp
Anakart
b75ma-p45
Merhaba daha dün elime geçen işlemcim i7 3770 denediğimde PC açıldı sorun yok darboğaz yok fakat sıcaklığı 100'ün üzerinde 100-105 arası termal macunu yeni sürüldü ve stok fan takılı bunu BIOS'tan frekans ayarlayıpta mı düşürebilirim işlemcimi Google da aratıp ürün tanıtım sitesinde sıcaklık 105 olarak girilmiş normal mi diyeceğim ama hiç de mantıklı gelmiyor işlemcimin ısısını sıcaklığı nasıl düşürebilirim?
Anakartım MSI B75MA-P45
RAM'lerim Corsair vengeancelp DDR3 4x2.
Ekran kartım AMD Radeon HD 4800 series.
İşlemcim i7 3770.

Bildiğim kadarıyla 85 ve üstü zararlı.

Bildiğim kadarıyla 85 ve üstü zararlı.

Ben de farkındayım hocam ama çözümü nedir bilmiyorum fansa fan termal macunsa macun ya da BIOS ayarı mı yapmam gerek frekans mı düşürmem gerek voltaj mı bir şey mi yapmam gerek onu bilmiyorum cevabın için teşekkür ederim.

Uygulamanın sıcaklığı doğru gösterdiğine eminmisiniz? Farklı göstergelere bakıp teyit edin.

Stok soğutucular yetersiz kalabiliyor. Kaliteli bir soğutucu bakın.

Sensörlerden mi şüphe ediyorsunuz hocam

Bende öyle düşünüyorum. 3770'in ısı sınırı zaten 105 derece diye biliyorum. Bu ısıdan sonra sistem üzerindeki yüke göre ya performans düşürür ya da kapatır kendini. Siz de darboğaz falan görmediğinizi söylüyorsunuz. Boşta zaten 100-105 arası ise yük binince bunun daha da üzerine çıkması gerek. Bu durumda bile sistemde gözle görülür bir problem yok ise ısı sensörlerin de sıkıntı vardır, sadece eşik değerini gösteriyor olabilir. Ama arkadaşların dediği gibi farklı programlar deneyin, onlarda da aynı sonuç var ise büyük ihtimal ısı sensöründen kaynaklıdır.

Bu dereceye ulaştıysa pc kendini kapatır diye biliyorum.

Cevaplarınız için teşekkürler akşama deneyimimi paylaşacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…