i7 3770 acayip ısınıyor

Enes Kayisli

Decapat
Daha fazla  
RAM
8x2 Ddr3
Anakart
Esonic H61FHL
Merhaba. Bugün 2. el i7 3770 aldım. Esonic H61FHL anakartım var. Ekran kartı da aldım ama o daha gelmedi. Intel Processor'un tüm testlerinden Pass geçti ama OCCT açtığım an sıcaklık 105'e fırlıyor. Soğutucu Snowman M800, termal macun MX4. Bundan önce i5 3470 Kullanıyordum, hiç ısınma yapmıyordu. Aldığım arkadaşta da ısınma yapmıyormuş. Isınmanın kaynağını bulamadım. Termal macunu silip bir daha sürdüm, 2 kere hatasız yapmama rağmen hala işlemci sıcaklığı artıyor. Boşta 35 40 derece. Ekran kartı daha gelmediğinden görüntüyü anakarttan alıyorum, ondan olabilir mi? RAM'ler 8x2 DDR3 PSU 500W High Power.

Merhaba. Bugün 2. el i7 3770 aldım. Esonic H61FHL anakartım var. Ekran kartı da aldım ama o daha gelmedi. Intel Processor'un tüm testlerinden Pass geçti ama OCCT açtığım an sıcaklık 105'e fırlıyor. Soğutucu Snowman M800, termal macun MX4. Bundan önce i5 3470 Kullanıyordum, hiç ısınma yapmıyordu. Aldığım arkadaşta da ısınma yapmıyormuş. Isınmanın kaynağını bulamadım. Termal macunu silip bir daha sürdüm, 2 kere hatasız yapmama rağmen hala işlemci sıcaklığı artıyor. Boşta 35 40 derece. Ekran kartı daha gelmediğinden görüntüyü anakarttan alıyorum, ondan olabilir mi? RAM'ler 8x2 DDR3 PSU 500W High Power.
Islemci bozuk olabilir mi? Sogutucunuz da pek iyi degil ama.

HWInfo ile bir de sıcaklıkları takip edin veya Core Temp ile. Belki OCCT'de sıkıntı vardır.

Önce soğutucunun baskısını kontrol edin, tabanın işlemciye tam temas ettiğinden emin olun. Çekirdek sıcaklıklarını tek tek takip edin. Eğer tüm çekirdekler aynı anda fırlıyorsa muhtemelen montaj/soğutucu sorunudur, sadece bir veya birkaç çekirdek fırlıyorsa muhtemelen iç macun olabilir ve delid gerekebilir.Ayrıca BIOS üzerinden voltajın gereksiz yüksek olup olmadığını da kontrol edebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı