i7 3770 - GTX 650 Ti sistemde CS2 oynarken ekran gidip geliyor ve masaüstüne atıyor

İşletim sistemi
Windows 10

adem22

Picopat
Daha fazla  
RAM
8,00GB Single-Channel DDR3 @ 798MHz (11-11-11-28)
Ekran kartı
gtx 650 ti
Anakart
ASUSTeK COMPUTER INC. H61M-K (LGA1155)
İşlemci
i7 3770
İslemcim oyun icinde 85-93 dereceleri filan gorüyor, ekran kartimsa 70-80 arasi derece.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcinin sıcaklığı yüksek işlemcin frekansını kısıyor RAM yetersiz RAM frekansı düşük belki 16 yapıp işlemcinin termal macununu değiştirirsen sorun ortadan kalkabilir.

İşlemciniz sıcak çalışıyor termal macununuzu ne zaman yenilediniz? Ayrıca 8 GB RAM de yetersiz geliyordur.

Hocam 2-3 ay filan olmustur ve sadece CS2'de degil Bannerlord'da, Witcher 3 CS:GO'da FPS iyi ama bir anda durduk yere onda da cokuyor, rivatunner yukledim baktim 95 derece filan cikiyor islemci. Yardim etseniz test yapsam islemcinin kendisinde mi sorun var termal macun ve fanda mi diye öğreneyim, egzoz fanim yok ama kasanin yani filan acik, hava aliyor.

İşlemcinin sıcaklığı yüksek işlemcin frekansını kısıyor RAM yetersiz RAM frekansı düşük belki 16 yapıp işlemcinin termal macununu değiştirirsen sorun ortadan kalkabilir.

Gorev yoneticisinde islemci 1600MHz diye gozukiyor ama 800MHz RAM.

Termal macunu yakın zamanda değişmediyseniz kurumuştur. Termal macun değiştirip RAM takviyesi yapılabilir. Ama 2x4GB RAM varsa mecburen onları çıkartıp 2x8GB yapmak gerekecektir masrafa değer mi bilmem. Elinizdeki sistemi satıp biraz da bütçeyi arttırıp AM4 soket bir sisteme geçmek mantıklı olabilir.

Termal macunu yakın zamanda değişmediyseniz kurumuştur. Termal macun değiştirip RAM takviyesi yapılabilir. Ama 2x4GB RAM varsa mecburen onları çıkartıp 2x8GB yapmak gerekecektir masrafa değer mi bilmem. Elinizdeki sistemi satıp biraz da bütçeyi arttırıp AM4 soket bir sisteme geçmek mantıklı olabilir.

Hocam kusura bakma yazamiyordum 1 saat susturuldum RAM'im 1x8 hocam simdi yeni telefon alacağım inşallah yazdada çalışacağım zaten R5 3600-5600 islemci alacağım bir de RTX 3050 filan iyi mi hocam.

R5 5600 iyidir ama ekran kartı olarak 3050 kötü bir kart birçok alternatifi var. Zamanı geldiğinde konu açarsınız o günün piyasasına göre öneride bulunuruz. 1x8GB RAM daha alabilirsiniz aynı RAM olmasına özen gösterin uyumsuzluk olmasın.

R5 5600 iyidir ama ekran kartı olarak 3050 kötü bir kart birçok alternatifi var. Zamanı geldiğinde konu açarsınız o günün piyasasına göre öneride bulunuruz. 1x8GB RAM daha alabilirsiniz aynı RAM olmasına özen gösterin uyumsuzluk olmasın.

Hmm baska marka RAM alirsam olmuyor mu iyi ki bunu soylediniz bende baska marka alacakdimda.

3050 yerine 2. el 2060 ya da RX6600 gibi ekran kartları alınabilir.
3060 ti nasil?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı