i7 3770 için ekran kartı önerisi

Bu da yanlış aslinda. Darbogaz dedigimiz sey islemci verebilecegi maks destegi vererek ekran karti kullanimini eger darbogaz varsa düşürür ve o ekran kartı rx 6600 yerine gtx 1060 ti olarak calisir.

Güncel oyunları zaten oynayabileceğiniz bir sistem mevcut değil elinizde. Ana amaç Valorant ise 1000TL'ye alınabilcek RX460 RX560 işinizi görür.

Ayrıca monitörünüz 1080p mi?
Bence de. Guncel olarak maksimum rdr 2 oynar. O da 6 senelik oyun. Cs2 bile 100 150 fps anca olur dusukte

RX460 alın hocam OEM alırsanız çok daha uyguna gelir görünüşüne fazla aldırmayın. 720p olmasaydı başka kartlar önerilebilirdi fakat 720p'de işlemciye daha fazla ekran kartına daha az yük bineceği için en mantıklısı RX460 ya da RX560 almak ikisi de eşit kartlar uygun olanı alın.

Son düzenleme:
Yazdıklarımda bir yanlışlık yok, testlere bakarsanız 1060 Ti ve kulvarındaki ekran kartlarıyla bu işlemci zaten %100'de çalışmıyor, ekran kartı güçsüz geliyor.
Aynı işlemcinin kullanıldığı bir senaryoda;
İşlemci %60 ekran kartı %100'deyken mi daha çok FPS alırsınız yoksa İşlemci %100 ekran kartı %60'dayken mi daha çok FPS alırsınız? Cevabı belli.
Ayrıca benim yanlış bildiğimi söylemişsiniz fakat siz eksik biliyorsunuz, darboğaz sadece ekran kartının kısıtlandığı bir senaryoda olmaz anlattığım gibi iki türlü olur.
Ya ekran kartı diğerine göre zayıf gelir yada işlemci ekran kartına göre zayıf gelir, tam performans alamazsınız. Açıklamamda bir yanlışlık yok.
@Beysonerrx
Sonuca gelirsek, burada ekran kartı seçimi tamamen bütçeye ve gelecek planlarına göre alınmalı işlemci umursanmamalı.
Eğer düşük bütçen varsa ve gelecekte elindeki parçaları kullanmayacaksan ve sistemi güncellemeyeceksen, ucuza kaçacaksın. Fakat ileride sistemindeki bileşenleri kullanmayı düşünüyorsan elindeki bütçede yeterliyse geleceğe dönük güçlü bir ekran kartı alman gerekir.

Merhaba hocam ben parçaları gelecekte kullancağımı sanmıyorum anakartın desteklediği en yüksek işlemciyi aldım zaten anakart ddr 3 desteklediği için ramlerde düsük kalite sanırım 2. El Uygun fiyatlı ekran karti alacagim

Hocam işlemciyi yeni bir vakitte aldıysanız iade etmenizi öneririm, bu işlemcilerin fiyatları ederlerinin çok üzerinde. Bende işlemci ararken aynı oltaya düşüyordum, son anda yaptığımın çok mantıksız olduğunu anlayıp i5 3470 almaya karar verdim 1000 TL'yi çöpe atmaktan kurtuldum, bu iki işlemcinin arasındaki performans farkı kesinlikle 1000 TL'lik bir fark değil, haberiniz olsun.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam merhaba evet daha bugün aldım bende Intel Core i7 3770K modeli 2060 liraya aldım iade etsem mi bilemedim.

Hocam merhaba evet daha bugün aldım bende Intel Core i7 3770K modeli 2060 liraya aldım iade etsem mi bilemedim.
Edin hocam, bende ödemeyi yaptıktan sonra iade etmiştim, asla pişman değilim.
Aradaki farka; sisteme SSD takabilirsiniz, PSU alabilirsiniz, RAM'ler yetersizse değiştirebilirsiniz, ekran kartı için ayrılan bütçeye ekleyebilirsiniz. Yani gerçekten boşa harcanmış bir para o aradaki 1500 TL'lik miktar (i5 3470, 500 TL civarına satılıyor).

gtx 1060 ekran kartını besler mi ona göre iade edecegim

gtx 1060 ekran kartını besler mi ona göre iade edecegim
RX 6600 ile kullanıyorum, isterseniz çeşitli oyunlarda test edip bunları atabilirim.
Bu ekran kartını almamın nedeninden de bahsedeyim;
İleride ben anakart, RAM ve işlemciyi değiştirmeyi düşünüyorum (yaklaşık masraf 8000-10000 TL), sistemi muhtemelen DDR5'e geçireceğim.
Bu işlemi yaparken tekrardan ekran kartı ve PSU'ya para ödemek istemediğimden ileriye dönük parçalar satın aldım, neden boştan yere tekrardan miktarını bile bilmediğim bir para ödeyeyim ki? Ayrıca ekran kartları ve PSU'larda işlemcilerdeki gibi bir uyumsuzluk söz konusu değil, yarın çıkacak modeli bugün, dün çıkan modeli ise yarın kullanabiliyorsunuz.
Ayrıca GTX 1060 2. Elde 2500-3000 TL arası bir fiyata satılıyor
RX 6600 ise 4400-5000 TL bandında;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Birisi güncel oyunları oynatabilirken ve henüz yeni çıkan AFMF 2 gibi olanaklardan yararlanabilirsen, diğer kart çoğu yeni nesil oyunda düşük performans sergiliyor.
Size tavsiyem, işlemciden artan para ile GTX 1060 yerine RX 6600 almanız (mümkünse RX 6600 XT), sistemde SSD yoksa SSD takmanız ve PSU'nuzun bahsettiğimiz ekran kartlarına yeterli olup olmadığını kontrol etmeniz (konuda belirtilmemiş hala).

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…