i7 3770 için Sıvı Soğutmaya Gerek Var Mı?

Learian

Hectopat
Işlemcim i7 3770. GTX 1060 alacağım. İşlemcide stok fanım var. Sıvı soğutma gerekir mi?

Çözüm
Bu işlemciyi stok fanla birlikte kullandım bf1 gibi oyunlarda kesinlikle yetmiyor. İşlemcimin 90 dereceye kadar çıktığını farkettim bende 2. el Cooler master tx3 kule tipi soğutucu aldım. İşimi görüyor fakat t4 e de yönelebilirsin o kadar bütçen varsa tabi.
Bu işlemciyi stok fanla birlikte kullandım bf1 gibi oyunlarda kesinlikle yetmiyor. İşlemcimin 90 dereceye kadar çıktığını farkettim bende 2. el Cooler master tx3 kule tipi soğutucu aldım. İşimi görüyor fakat t4 e de yönelebilirsin o kadar bütçen varsa tabi.

Çözüm
Sistemi 2 hafta sonra deneyebileceğim. Isınırsa alayım o zaman. Kaç dereceye kadar normaldir sıcaklık?

Soğutucu o kadar pahalı bir şey değil ki anakart soketine uygun 50-100 liralık kule tipi soğutucular sizin işinizi görecektir. Özellikle bf1 gibi oyunda deneyin işlemci sıcaklığının 80 dereceye çıkmaması gerek. Aslında bir bakıma kabul edilebilir derece fakat neden daha soğuk çalışması gibi bir imkan varken stok fanla idare edesiniz ki ? Bunu da unutmayın sıcaklık elektronik özellikle de bilgisayar bileşenlerinin düşmanıdır.

Aynen sıcaklığın kötü olduğunu tabii ki biliyorum. Alışverişi yaptım, soğutucu almadım biraz ondan oldu Arkadaşım da sıvı soğutma al deyip duruyor. Sıvı soğutma daha önce hiç kullanmadım alasım geliyor Isınma durumuna göre bir tanesini alırım. Teşekkürler.

Çarpan kilidi kapalı bir işlemciye sıvı soğutma alınması taraftarı değilim fazla maliyet olur bu işlemci için. Ama kule tipi hava soğutucuları alınmalı. Yardımım dokunduysa ne mutlu bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…