i7 3770 işlemcinin full yükte 98 derecede çalışması normal mi?

İşlemci elime yeni ulaştı 1 saat oldu sadece şu anda stress test yapıyorum

Hangi pinler?
Stres testi yerine RDR2, GTA5'te falan denersen daha mantıklı olur çünkü strest testi %100 yük bindiriyor.

İşlemci elime yeni ulaştı 1 saat oldu sadece şu anda stress test yapıyorum

Hangi pinler?
Stok soğutucunun tırnaklarından bahsediyorum.

Doğru oturttum
Ama intelin sitesinde 105 derece yazıyor
105 derece diye 105 derece olacak diye bir kaide yok. Ek olarak isinmamasi, derecelerinin düşük olması sizi mutlu etmesi lazım. 105 derece olsun isterseniz fanı çıkarıp deneyebilirsiniz, bakalım kaç derece olacak. 😃

Doğru oturttum
Intel benim işlemcime de 105 derece diyor ama maksimum 50 derecede çalışıyor o dediğin şey tamamen alakasız.

Doğru oturttum
O sıcaklık işlemci zarar görmemesi için frekansları dramatik olarak düşürdüğü sıcaklık. O işlemcinin maksimum yükte 90 dereceyi geçmemesi lazım.

1-Macun / Fan / Soğutucu / Oda sıcaklığı ve kasa içi sıcaklığı ile ilgili bir sorun var.
2-İşlemcinin kendisinde bir sorun var.

İlki olması ihtimali daha yüksek.

O sıcaklık işlemci zarar görmemesi için frekansları dramatik olarak düşürdüğü sıcaklık. O işlemcinin maksimum yükte 90 dereceyi geçmemesi lazım.

1-Macun / Fan / Soğutucu / Oda sıcaklığı ve kasa içi sıcaklığı ile ilgili bir sorun var.
2-İşlemcinin kendisinde bir sorun var.

İlki olması ihtimali daha yüksek.

Açtım baktım fanı çıkarttım termal macunu az sürmüşüm oda şu an yok gibi bir şey evdede termal macun kalmadı böyle kullansam bir sıkıntı olur mu?

Açtım baktım fanı çıkarttım termal macunu az sürmüşüm oda şu an yok gibi bir şey evdede termal macun kalmadı böyle kullansam bir sıkıntı olur mu?
Stress testi yapmazsan sorun olmaz.

Bu işlemcileri özellikle üzerine ateş tutmazsan yakamazsın. Ancak performansın düşecektir. Ne kadar soğutma o kadar işlemci gücü. 😉

Stress testi yapmazsan sorun olmaz.

Bu işlemcileri özellikle üzerine ateş tutmazsan yakamazsın. Ancak performansın düşecektir. Ne kadar soğutma o kadar işlemci gücü. 😉

İşlemci iyidir değil mi satıcıya parayi atayim yani islemcilerin pek bir olayı yok test edecek yeri yok

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı