i7-3770 - R9 270 sistem açılmıyor

cnugn2

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Daha önce yaşayan var mı? İkinci el bilgisayar topladım. i7-3770 ve R9 270 ve 8 GB RAM. PSU Rampage marka eski bir PSU. 400 Watt (biliyorum dandik ve bu sistem için yetersiz) idare etsin diye kullanıyordum şimdilik. Valorant oynarken bir anda kapandı ve şimdi start almıyor. Hiçbir şey olmuyor. Kapandığında güç kaynağı sıcaktı. Ama bütün USB girişleri çalışıyor mouse ışığı yanıyor şu an. Ama sistem start almıyor (düz kontak RAM değiştirme ve BIOS pilini denedim). Sorum şu: Diğer parçalar zarar görmüş müdür? Anakart RAM veya işlemci? Sorun hangisinde açılmama sebebi PSU mu şu an?

PSU'yu sistemden ayırıp deneyin.

Videodaki gibi 3. ve 4. pinleri birbirine değdirdim ve hiçbir tepki yok PSU'da fan dönmedi ama dedigim gibi USB girişleri çalışıyor anakartın şu an bu PSU ile 6 USB yeri de çalışıyor.

Ufak bir yanık kokusu geliyordu PC kapandığı zaman sanki 90 derecede çalışmış gibi.

İşlemci RAM veya anakart zarar görmüş müdür yeni bir PSU aldım kargo yarın veya diğer gün gelir.

PC kapanmadan önce Afterburner açıktı işlemci 60 derece ekran kartı 50 dereceydi onlarda bir sıkıntı yok PSU'dan koku geliyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni PSU gelsin bakılır. Diğerlerinin zarar gördüğünü sanmıyorum.

Yeni güç kaynağıyla denedim. Ekrana görüntü gelmiyor. Start alıyor şimdi şu an bilgisayar 10 dakikadır açık ama ekrana görüntü vermiyor. Ekran kartındaki fanlardan biri çalışmıyor. Anakartta onboard VGA yok onboard HDMI var o yüzden deneyemiyorum HDMI to VGA dönüştürücü olmadığı için. Eğer HDMI ile görüntü alabilirsem ekran kartı felç demek galiba bu. Ekran kartı tamir edilebilir mi acaba?

Ekran kartını zorladım açtım kapattım çıkardım baska slota taktım şu an görüntü aldım bilgisayar masaüstüne geldi.

Tamamdır hocam. Sıkıntı olursa yazarsınız.

Teşekkürler cevapladığınız için. Birazdan Valorant girip aynı şekil Full ayarlar açacağım. 500watt Cooler Master var bu sefer bakalım ne olacak?

Yok hocam sorunları bitmiyor. Ekran kartı aynı şekilde çalışmıyor. Fan dönüyor ekrana görüntü gelmiyor. Klavyenin ışıkları yanıyor. Bilgisayar açıldıktan sonra alt F4 + enter yapıyorum bilgisayar kendini ya kapatıyor ya yeniden başlatıyor. Onboard VGA olmadığı için bilgisayarın çalıştığını bu şekilde anladım. Dün Valorant girdim FPS düşükte 400'tü. Sonra tiz bir ses geldi ve PC kendini kapattı. Ekran kartının beslemelerinde sorun vardır diyorlar. Yarın gidip HD6570 alacağım tamir ettireceğim paranın yarısına. Kalitesiz PSU kullanımı nelere yol açtı, bin liralık karttan olduk.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı