23.06.2025 tarihinde yapılan güncel rehbere aşağıdaki linkten erişebilirsiniz: https://www.technopat.net/sosyal/konu/minidump-nedir-nasil-paylasilir.3817531/ Minidump dosyaları, bilgisayarınız mavi ekran verdiğinde belleğin ufak bir dökümünü barındıran dosyalardır. Bunları analiz ederek mavi...
Hemen belirteyim ki böyle konularda format çözebiliyor. fakat ben olası formatsız çözümleri anlatacağım.
1) CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp oraya "SFC /scannow" yazın. Bu sisteminizdeki bozuk dosyaları bulup onaracaktır.
2)SSD niz eski ve yıpranmış olabilir. Bunu anlamnın yolu ise "CrystalDiskInfo" adlı programı indirmektir. Bu program size SSD sağlığınızı gösterecektir.
Ardından CrystalDiskInfo'nun ekran görünütüsünü atın. Yardımcı olacağım.
Hemen belirteyim ki böyle konularda format çözebiliyor. Fakat ben olası formatsız çözümleri anlatacağım.
1) CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp oraya "SFC /scannow" yazın. Bu sisteminizdeki bozuk dosyaları bulup onaracaktır.
2)SSD niz eski ve yıpranmış olabilir. Bunu anlamnın yolu ise "CrystalDiskInfo" adlı programı indirmektir. Bu program size SSD sağlığınızı gösterecektir.
Hemen belirteyim ki böyle konularda format çözebiliyor. fakat ben olası formatsız çözümleri anlatacağım.