Merhaba arkadaşlar. Gigabyte Z77n mini ITX ana kartımda i7 3770 işlemcinin bütünleşik HD4000 ekran yongasını kullanıyordum. Oyun falan oynamıyorum. Gaming PC im ayrı. Bu cihazda hobim gereği ses Spectrum tarzı GPU kasan programlar kullanıyorum. Çoklu monitörde 3 4 programı aynı anda çalıştırıyorum. Hw monitörden GPU yüküne baktığımda %95 kadar çıkıyor. Ve Spectrum'lardaki görüntülerde donmalar başlıyor.
HD4000 yerine daha güçlü bir harici ekran kartı düşünüyorum. PC kasa mini ITX için yapılmış HTPC tarzı bir kasa. PSU imkanı yok. Üzerinde 120W yazılı PSU kartı var. Ayrıca ekran kartının takabileceğim yerde dar. O yüzden özellikle Low profil ve fansız soğutma yapan ekran kartlarına bakıyorum.
Aslında Turbox firmasının GT740 ekran kartını denedim. Yerine çok güzel oturdu. Ama sanırım anakarta uyum sağlamadı. Cünkü bilgisayar ilk açılışta ekran kartını görmüyor. BIOS reset atıyorum. O zaman görüyor ve PC normal açılıyor. Hiçbir ayar yapmadan tekrar açmak istediğimde yeniden ekran kartını görmüyor. BIOS ayarlarının hepsini denedim fakat çözüm bulamadım. Ve kartı geri gönderme kararı aldım. Şimdi bu tarz hatta pasif soğutmalı bir GPU bakıyorum. Güç ve yer faktörünü göze alarak bana HD4000 yerine kullanacağım bir ekran kartı tavsiye edebilir misiniz?