i7 3770 Turbo Boost için fan yeterli mi?

melokaya

Megapat
Daha fazla  
Merhaba yakında i7 3770 3.4 GHz işlemci alacağım. Normal stok veya Turbo Boost teknolojisi olan versiyonunu alacağım işlemci fanım ekteki gibi. Turbo'yu bu fan ile işlemcim sonuna kadar kullanabilir mi? Yoksa direk turbosuz almam daha mantıklı mı olur? Fanımı değiştiremem. Anakartım H61-M. Turbo Boost teknolojisi için anakartımın modeli önemli mi? Battlefield 1 ve 5 multiplayer, Tom Clancy's Rainbow Six: Siege, Europa Universalis 4 gibi işlemci ağırlıklı oyunlar oynarken bu fan ile Turbo Boost teknolojisi oyun performansım için dişe değecek bir fark yaratır mı? Ona göre tercihimi yapacağım. Şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 123.png
    1,5 MB · Görüntüleme: 68
İşlemcini çalıştırır Turbo Boost olayını kafana takma çok ısınırsa sonradan soğutucu alırsın bir süre idare edecektir ben daha kötü soğutucuyla 1 sene kullandım.

İşlemcini çalıştırır Turbo Boost olayını kafana takma çok ısınırsa sonradan soğutucu alırsın bir süre idare edecektir ben daha kötü soğutucuyla 1 sene kullandım.

Turbo Boost ısıyı çok yükseltmeden yapabildiği kadar GHz arttırıyormuş. Yani soğutmam iyi olmadan arttırmıyor diye anladım. O yüzden işlemcinin kendi hızını arttırması için yeterli soğutmayı sağlar mı diye sormak istedim. Kendimiz arttırabiliyor muyuz yoksa?

İşlemci ısısına göre frekansı ayarlıyor i7 3770K ve Z serisi bir anakartın yoksa frekansı arttıramazsın kendin.

İşlemci ısısına göre frekansı ayarlıyor i7 3770K ve Z serisi bir anakartın yoksa frekansı arttıramazsın kendin.

Ben normal i7 3770 Turbo Boost modelinden bahsediyorum. K ibarelisini almaktan anakartım OC desteklemediği için vazgeçtim zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…