i7 3770 ve GTX 970 sisteme güncelleme tavsiyesi

Evet eski kart ama hala güncelleme alıyor ve oyun oynatıyor. Bu sözde Eski'dir masa başında değil.

Yeni teknolojilere sahip değil. Gayet yeterli bir sebep. Ben GTX970'in güçsüz olduğunu söylemiyorum. Sadece yeni ekran kartı alınacak ise 1070 Ti almak saçma.

Ben olsam Gigabyte B450M S2H alırdım işlemci olarak R5 3600 8 GB RAM gerisini sonra alırdım işlemciyi ikinci el alacağım zaten sonra SSD alırdım ( M.2 ) en sonda RTX bir ekran kartı ama onun için 2-3 beklerdim.

Yanlış anlamayın ama yine kötü bir tercih. 400TL daha ucuza 10400F var ve daha iyi. Arada ki farka da SSD alırsınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1070 Ti'yı öven siz değilmiydiniz ?

Biliyorum ama Intel'in performansı parayla doğru orantıda artıyor işlemci daha ucuz fakat OC yapılmıyor RAM desteği için pahalı anakartlar gerekli soket zırt pırt değişiyor.
Ryzen daha çok FPS veriyor gibi gördüm ben arada durdurdum videoyu Ryzen daha iyi.

Avarage FPS kısmından bakabilirsiniz. Anlı videoyu durdurarak bir sonuca varamazsınız. Ben son zamanlarda teknolojiden geri kalmışsınız. Intel yeni çıkardığı F serisi ile çok iyi bir sonuç çıkardı. Forumda biraz araştırma yapar iseniz sadece ben değil bu konu hakkında bilgili olan herkes 10400F, 10100F öneriyor.
Peki şu an sizin tavsiye ettiğiniz GPU nedir?

Ben GPU önermiyorum. Elinde ki GPU ile idare edip 1-2 sene sonra DDR5 sistem toplamasını tercih ederim.

İşlemci ve anakart değiştirmeni tavsiye etmem. 1 yıl sonra zaten yeni soketler gelecek. Geldiğinde yeni soketlere geçmen daha iyi olur. Sadece SSD ve Ekran Kartı almanızı tavsiye ederim. SSD anlamında Patriot Burst 240GB öneririm.

Yaklaşık 1750 TL kalıyor. O fiyata 2.elde yakın performanslar veren 3 kart var; RX 590, RX 5500 XT 8 GB veya GTX 1070 8 GB. Şahsen ben RX 590 öneririm. İşlemcinizle darboğaz yapmaz ancak alırken dikkatli olun ve her testi yapmaya çalışın.

Kendi kartımın üstüne 1150 koyarak GTX 1070 Ti buldum bir tane garantisi yeni biten ama işlemciyle darboğaz yapar mı biraz YouTube videosu izleyeyim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu video gayet tatmin edici açıkcası.

Almayı düşünüyorsanız bolca test yapın. Hatta bu konu hakkında başka bir konu açmanızı şiddetle tavsiye ederim. "2.El ekran kartı alırken neler dikkat edilmelidir?","2.El ekran kartı alırken hangi testler yaptırılmalıdır?" gibi. (İllaki bir konu açılmıştır ancak güncel bir konu daha iyi olacaktır. Hem detaylı şekilde öğrenmiş olursunuz.)

Bu arada online oyunlarda belirgin bir darboğaz yaşarsınız ancak hikayeli oyunlarda pek olacağını düşünmüyorum. Olsa bile pek hissettirmeyecektir. (Bu konu hakkında da konu açabilirsiniz.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…