i7-3770 ve RX 560 Sistem

Daha fazla  
Yaklaşık 4-5 yıl bir bilgisayar toplattım. Aşağıda bazı özellikleri yazdım. Sizce değiştirmem, ya da eklemem gereken parçalar var mıdır? Genel olarak nasıl? Ne kadar daha götürür beni ? Çok fazla bilgi sahibi değilim. O yüzden sürekli birşeyler okumaya çalışıyorum. Mesela İşlemci yada ekran kartı darboğazdan bahsediliyor. Benim sistemimde var mıdır böyle bir sorun?

Gigabyte B75M-D3H Anakart
i7-3770 8 GB Ram
128 GB Sandisk SSD
HDD yok
Corsair 450 W 80+ PSU(yeni)
Sapphire 2 GB 128 bit Radeon RX 560 Ekran kartı (yeni)
Philips 1920*1080p 60 Hz VGA Monitör

Son düzenleyen: Moderatör:
Senin ekran kartın işlemcine darboğaz yapmaz. Intel 2. nesilinden bu yana performans anlamında pek bir şey katmadı işlemcilere yani şimdinin 7700'ü ile seninkinin arasında dağlar kadar farklar yok.
Ne kadar götürür sorusuna gelirsek, bu sana bağlı. Oynadığın oyunlara bağlı. Online oyunlar için falan çok çok uzun süre idare eder ama 1080p'de AAA oyunları oynamak istiyorsan o kart çok güçsüz kalır. Değiştirilmesi gereken de bir şey göremiyorum ben.

Şimdi biri yapar diyor biri yapmaz diyor ama anlamadım kafam karıştı. Cevap yazma yasağım olduğu sürede başka yerlerde de araştırma yapma şansım oldu. %99 darboğaz yok görüşünde. Testi en öenmli oyunlardan birinde yaptım Mafia 3 . Bu oyunda GPU %100 kullanırken GPU sıcaklığı 70 C yi gördü. CPU kullanımı %50 lerde dolaşırken sıcaklık da 70-75 C aralarındaydı. Galiba darboğaz söz konusu değil dimi ?

Kafanı karıştıracak bir durum yok. Ekran kartı darboğazından bahsediyorsan ekran kartın darboğaz olmadan son gücüyle görevini gerçekleştiriyor. Fakat ekran kartının zayıf olması oyun içerisindeki işlemci kullanımını perdeliyor. Eğer dengeli bir donanım tercihi yapsaydın darboğaz olmayacaktı. i7 3770 gibi bir işlemciye RX 560 tercihi dengesiz bir donanım tercihi olmuş. i7 3770'e RX 560 takmak oyun içerisinde o işlemciyi G4560 seviyesine düşürür. Mesela GTX 1060 alsaydın işlemci kullanımın oyun içerisinde yükselecekti. Ama bu şekilde kullanman asla sorun teşkil etmeyecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…