i7-3770 vs A10-6800K sistem

BuzzyGamer

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar 2. El bilgisayar alacağım ve çok kararsız kaldım. Konuya nasıl bir başlık yazacağımdan bile emin olamadım .

2 seçeneğim var. Seçenekler şunlar;

1. Seçenek: 4GB RAM, SSD yok, 8 çekirdekli i7-3770 var. Sıvı soğutma yok.
2. Seçenek: 8GB RAM, 120GB SSD, 4 çekirdekli A10-6800K işlemci. Sıvı soğutma var.

Seçeneklerim bunlar fakat elimde boşta 2GB GT 730'da var. Bunu da hesaba katarsanız sevinirim. Kararsız kalmamın sebebi i7-3770'in eski nesil olmasına karşın yinede işlemci gücü bakımından A10-6800K'dan daha iyi olması. Fakat diğer sistemde de 8GB RAM, 120GB SSD ile birlikte sıvı soğutma var. Bir türlü karar veremedim . Sizce hangi sistem tercih edilmeli? Ve neden?
@Recep Baltaş @Ali Güngör Abi kimse yorum yazmamış. Yardımcı olursanız çok sevinirim doğrusu . Ben Intel olanı alıp, üzerine GT 730'u ilave etmeyi düşünüyordum. Sizce hangisi tercih edilmeli?

Son düzenleme:
4 RAM bitirir insanı, 8 GB idare eder. SSD de candır. İki sistem de zaten gündelik işleri ve hafif uygulamaları götürür. 2. Sistemi alırdım.
İşlemci gücü bakımından hangisi daha iyidir? Intel olanı tercih edip, üzerine GT 730 ilave etmek daha iyi olmaz mı? RAM ile SSD daha sonradan ilave edilebilecek parçalar çünkü.

İşlemci olarak Intel daha güçlü ancak hazır 2. El alıp kullanacak biri için ikinci seçenek çok daha hızlı hissedecektir, daha az takılacaktır. Alıp RAM eklerseniz, SSD eklerseniz tabii ki Intel daha iyi olur ancak bütçenize bağlı.

Eğer kullanım alanlarından biri oyun oynamak olacaksa, ileride veya şimdi ekleme yapmak şartı ile kesinlikle 1. sistem alınmalı. Ama günlük kullanım içinse ve yükseltme yapılmayacaksa 2. sistem alınabilir. Fiyatları da önemli, onun bilgisini de paylaşın. Sıvı soğutma olması da tercih sebebi olmamalı.

Çok teşekkür ederim. Intel olanı almaya karar verdim.
Hem günlük hem de oyun için kullanıcam. İleride RAM veya SSD ilave edebilirim sisteme. APU olan 1080p monitör ile birlikte 1.000 TL. Intel olan ise 1080p monitör ile birlikte 750 TL. Intel olanı alıp, üstüne 2GB GT 730 ilave etmeye karar verdim. Hem günlük kullanım da hem de oyun içinde daha sorunsuz olacaktır benim için. İleride RAM veya SSD takviyesinde de bulunabilirim.

Sanırım 1000 TL bütçen var. Intel olan sistemi al kalan 250 TL ile de bir 4 GB RAM daha patlat mis gibi olur. Yoksa 4 GB RAM ile acı çekersin 2019'da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…