Kutay Yağcı
Megapat
Daha fazla
Bilgisayarda anlam veremediğim bir kasma var. Daha önce sadece oyunlarda anlık FPS düşüşüne dair bir başlık açmıştım, sürücüleri yeniden kurmuştum ve düzelmişti. Yakın zamanda tekrar kasmaya başladı, bu sefer durum daha ciddi. Bilgisayarı açtığımda Windows Ara ve Chrome gibi yerlerde kasma oluyor, bu kasma esnasında herhangi bir şekilde müdahale etmeye çalışırsam bilgisayar daha fazla kasmaya başlıyor. Ne zaman ki oyun açtım, bilgisayar iptal. Oyunu oynarken ortalama 60 FPS aldığım oyunlarda anlık FPS düşüşleri yaşıyorum, mesela Battlefield 4 80 FPS ile oynarken bir anda 45 FPS'e düşüyor ve tekrar yükseliyor. Tabi bu düşüşte ekran donuyor. Bu istisnasız bütün oyunlarda oluyor (istisna olan bir oyun varsa Call of Duty 2 falandır). Oyunu kapatmak da işe yaramıyor, oyun kapandıktan sonra bilgisayarı görev çubuğundan kapatmak bile işkence oluyor. Sırf bu sorunu çözebilmek için bütün sürücüleri güncelledim, hatta temiz kurulum yaptım ama nafile, hala kasıyor hala kasıyor. Açıkçası sistemimin yetersiz olduğunu da düşünmüyorum ya da gözden kaçırdığım bir şey var.
Bir de oyun oynarken olan kasmalarda genellikle kasadan gelen seste değişim oluyor, fanların hızı artıyor mu azalıyor mu anlamadım. MSI Afterburner uygulamasından takip ettiğimde bu takılmalar esnasında ekran kartının bütün değerleri (GPU kullanımı, güç tüketimi, FPS, hafıza frekansı vs.) düşüyor ve geri yükseliyor. Aynı şekilde CPU değerleri de düşüyor. Oyun oynarken GPU 60-65 derece civarında, CPU da ortalama 50 derece oluyor. Ben bu değerleri normal olarak biliyorum. Değilse ya da aklınıza gelen başka bir şey varsa lütfen belirtin çünkü delirecek hale geldim.
Sistem bilgileri;
Bir de oyun oynarken olan kasmalarda genellikle kasadan gelen seste değişim oluyor, fanların hızı artıyor mu azalıyor mu anlamadım. MSI Afterburner uygulamasından takip ettiğimde bu takılmalar esnasında ekran kartının bütün değerleri (GPU kullanımı, güç tüketimi, FPS, hafıza frekansı vs.) düşüyor ve geri yükseliyor. Aynı şekilde CPU değerleri de düşüyor. Oyun oynarken GPU 60-65 derece civarında, CPU da ortalama 50 derece oluyor. Ben bu değerleri normal olarak biliyorum. Değilse ya da aklınıza gelen başka bir şey varsa lütfen belirtin çünkü delirecek hale geldim.
Sistem bilgileri;
- İşlemci: Intel(R) Core(TM) i7-3770K CPU 3.50 Ghz
- Anakart: Asus P8B75-M LX
- Ekran Kartı: Asus STRIX-GTX950-DC2OC-2GD5-GAMING
- HDD: Seagate Desktop 2TB (ST2000DM001-1CH164 ATA Device)
- RAM: Kingston 8gb (2x4gb) ddr3 1333mhz
- PSU/KASA: Asus Vento TA-K52 400 Watt
- İşletim Sistemi: Windows 10 Professional (64-bit)
- Ekran: Samsung S22D300 Full HD
Son düzenleyen: Moderatör: