i7 3770K ve Z77A-G43 ile Overclock yapma

Diğer işlemcilerin testlerine bakmanızı önerrim hocam voltajı ona göre ayarlarsınız.
Hocam voltaj +0.02 iken de 1.271v gözüküyor HWiNFO'da, +0.10 iken de 1.271v gözüküyor. Sanki voltaj artmıyormuş gibi geliyor bana, Internal PPL Overvoltage diye bir ayar var BIOS'da, o ayar Enabled şu anda, kapatmam mı gerek acaba onu?

Kaydetmeden çıkmış olabilirsiniz o yüzden olabilir.
Yok hocam kaydediyorum, çıkıp tekrar girip kontrol de ediyorum. Şu an Prime95'i başlattım, +0.02'de deneme yapıyorum Windows'u açmadan önce BIOS'dan tekrar kontol ettim,
1.176V idi, Prime95 çalışıyor HWiNFO'da 1.271V gözüküyor, CPU-Z'da ise 1.192V gözüküyor. Prime95'i durdurduğumda ise HWiNFO'da 1.261V, CPU-Z'da ise 1.264 gözüküyor.
Neye bakacağımı şaşırdım.

Kusura bakma bazen meşgul olduğumuz için ilgilenmekte gecikebiliyoruz 4,5GHZ stabil ve ayrıca tüm çekirdekler tam anlamında yük altındayken sıcaklıklar çok da aşırı seviyelere gelmemiş.

Normal kullanım esnasında yük altına girdiğinde bu kadar ısınmaz, 4,5GHZ stabil olarak kullanabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…