i7 4. Nesil vs i5 7. Nesil

Featen

Hectopat
Biraz değişik bir soru olacak ama merakımdan soruyorum:
Mesela i7 4. Nesil mi iyidir yoksa i5 7. Nesil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Her zaman yeni nesil daha gelişmiş olur. Soruyu daha düzgün sorsanız daha iyi olurdu tabi. Fiyat performans bakımından mı yoksa modeller arası kıyaslama açısından mı sorduğunuz önemli. :)

Mesajımı değiştirmeden kusura bakmayın diyorum. Ben tam okumamışım, benim hatam. :)

i7 4. nesil iyidir. Hatta kullanıyorum, şu an yeni çıkan 8. nesil hariç diğerlerine yakın değerler veriyor. 7700K ile arasında 10 FPS var ve ya yok. Sizin karşılaştırmanız biraz absürt olmuş yalnız. Biri 8 çekirdek gibi çalışıyor diğeri 4 çekirdek.

Soru şu şekilde olsa, i7 4. nesil mi iyi, i7. 7. nesil mi, arasında FPS farkı pek yok, yalnız 7.nesil DDR4 anlamına geldiği için seçerdim.

Her zaman yeni nesil daha gelişmiş olur.

Hiçbir zaman yeni işlemci eski işlemciden daha güçlü olacak diye bir durum söz konusu olamaz, genelleme yapamazsın.

4. nesil i7 modelleri Kaby Lake-Skylake i5 modellerinden daha güçlüdür.

Hiçbir zaman yeni işlemci eski işlemciden daha güçlü olacak diye bir durum söz konusu olamaz, genelleme yapamazsın.

4. nesil i7 modelleri Kaby Lake-Skylake i5 modellerinden daha güçlüdür.

Mesajımı kırparak beni yanıtlamayın. Zaten yanlış anlayıp aynı noktaya değinmek istemiştim. Sonradan düzgün okumadığımı anlayıp, yorumu silmeden sadece altına kusura bakmayın demiştim zaten.

bende 2. el bir bilgisayar alacağım net olarak bir cevap verebilir misiniz hangisi oyun ve ders için kullanılacak mesela gta 5 kaç fps verir ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı