i7 4700HQ overclock nasıl yapılır?

quarest

Megapat
RAM
Adata 4+4 (8GB) 1600Mhz Ram
Ekran kartı
GT750M
Anakart
Asus N550JV
İşlemci
İ7 4700HQ
Arkadaşlar laptopa overclock tavsiye etmiyoruz diyebilir çoğu kişi ilk başta onu açıklayayayım, laptopun altını kapatmıyorum. Yani alt kasası açık bir şekilde duruyor, ayrıca altında soğutucu fan var pek çalıştırmaya gerek duymuyorum ama oradanda hava alıyor rahatça ve sistemde 170TL'lik macun var (kryounaut) o yüzden oyunlarda 70 dereceyi bile zor görüyorum neredeyse. Her neyse ekran kartıma kendimce overclock yaptım ancak Assetto Corsa'da trafik modu ile falan oynayınca işlemciyi sömürüyor ve ekran kartımda overclocklu olduğu için normalden daha fazla darboğaz oluyor. Hatta oyun bile uyarı veriyor yani Assetto Corsa'da, bunun için işlemcime de overclock yapmak istiyorum, benim işlemcime overclock yapanlar ve paylaşanlar genelde XTU'dan yapıyor ancak @erengore hocam ile throttle stopdan denemiştik, overclock olmadığını söylemişti bunun için XTU'dan da denemek istiyorum XTU'dan yapan var ancak, XTU'yu kurarken uyumsuz platform hatası alıyorum, farklı bir programdan veya bir çözüm yolu bulup işlemcimede overclock yapamaz mıyım?
Ekran kartı overclock: (düzeltmem gereken bir öneri var ise diye bırakıyorum)

1656272418935.png

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı