i7 4702MQ aşırı ısınıyor

Makaleler
2
Yer
Yalova
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600, Gainward RTX 4060 Python II, GoodRam 2x8 16 GB 3600 MHz, MSI MPG B550 GAMING PLUS, Kioxia Exceria G2 1 TB, Silver Stone PF240 Sıvı soğutma, WD 1 TB HDD, Dark GT PRO Mesh Kasa.
Meslek
Bilgisayar Teknikeri
Laptobın modeli Casper cn. HBY4702B.
İşlemci ise i7 4702MQ.

Laptop soğutucusu alıp termal macununu değiştirmeme hatta CPU fanı çıkartıp tozlarını da temizlememe rağmen dizüstü bilgisayarımın işlemcisi aşırı ısınıyor. Sizce bunun sebebi nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yine malum marka. Termal macunu düzgün dağıttığınızdan eminseniz fanın düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

Valla şöyle söyleyim sıcaklık dereceleri aşırı dengesiz bir şekilde seyrediyor.
CS GO'da 70 lerde de oluyor 80 lerde de sonra 90 lara çıkıyor ve aniden kapanıyor yüksek ısıdan dolayı.
Lolde ekran kartını besleyemiyor işlemci tam olarak zaten yük altına girince hemen frekans düşürüyor ve fps drop oluyor.

Termal macun olayına gelecek olursak bir keresinde sanırım biraz fazla sürmüştüm çekirdeğin kenarlarına taşmıştı termal macun güzelce sildim hepsini temizledim tam ortasına azıcık sürdüm değiştirdim ama hala aynı durumda.Ve bios pilinin bittiğini ve bilgisayarı biostan açtığımı da söyleyeyim belki ondandır.

Allah Casper markasının belasını versin.

Valla şöyle söyleyim sıcaklık dereceleri aşırı dengesiz bir şekilde seyrediyor.
CS GO'da 70 lerde de oluyor 80 lerde de sonra 90 lara çıkıyor ve aniden kapanıyor yüksek ısıdan dolayı.
Lolde ekran kartını besleyemiyor işlemci tam olarak zaten yük altına girince hemen frekans düşürüyor ve fps drop oluyor.

Termal macun olayına gelecek olursak bir keresinde sanırım biraz fazla sürmüştüm çekirdeğin kenarlarına taşmıştı termal macun güzelce sildim hepsini temizledim tam ortasına azıcık sürdüm değiştirdim ama hala aynı durumda.Ve bios pilinin bittiğini ve bilgisayarı biostan açtığımı da söyleyeyim belki ondandır.

Allah Casper markasının belasını versin.
Garantisi varsa hiç uğraşmayın gönderin bir daha da casper illetine bulaşmayın. Geçmiş olsun.

Garantisi varsa hiç uğraşmayın gönderin bir daha da casper illetine bulaşmayın. Geçmiş olsun.

Keşke sıfır almış olsam 2.el aldım müdür...
Hatta 4 fanlı laptop soğutucusu aldım yine de hayretmiyor arkadaş anlamadım ben nasıl oluyor bu hani işlemciye bir zarar mı verdim yanlışlıkla anlamadım ki
Hatta 4 fanlı laptop soğutucusu aldım yine de hayretmiyor arkadaş anlamadım ben nasıl oluyor bu hani işlemciye bir zarar mı verdim yanlışlıkla anlamadım ki

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı