faceitlife
Hectopat
Daha fazla
Malesef kısaltmaları küçük yazdığımdan bir günlük uyarı almışım. Bir dahaki sefere dikkat edicemUSB Sürümü kaç acaba veya Thunderbolt portu var mı?
Standart USB 3.0, size en fazla 4.8 GBPS hız sunmaktadır. Bu hız, PCI-Express 1.0 (x8) hızından 800 MBPS daha hızlıdır. Aralarında devasa bir hız farkı olmasa bile, USB 3.0'ın bant genişliği 4.8 GBPS, PCI-Express 1.0 (x8) hızı ise 4 GBPS olduğuna göre, USB 3.0 üzerinden GTX 1050 ekran kartını çalıştırmak pek mantıklı bir seçim olmayacaktır. Çünkü, en az PCI-E 2.0 (x16) üzerinde çalıştırılması gerekir ki tam performansından yararlanabilelim. Pek tavsiye etmiyorum fakat, 4.8 GBPS üzerinden GTX 1050 ile ortalama bir performans alacağınızı düşünüyorum. GTX 1050 ekran kartının en fazla %50'sinden yararlanabileceğinizi düşünüyorum.Malesef kısaltmaları küçük yazdığımdan bir günlük uyarı almışım. Bir dahaki sefere dikkat edicem
USB 3.0 bunu soruyorsunuz galiba. Thunderbolt girişi yok laptopumda.
Yok mu bi fikri olan arkadaşlar
Dostum bi bakabilirmisinStandart USB 3.0, size en fazla 4.8 GBPS hız sunmaktadır. Bu hız, PCI-Express 1.0 (x8) hızından 800 MBPS daha hızlıdır. Aralarında devasa bir hız farkı olmasa bile, USB 3.0'ın bant genişliği 4.8 GBPS, PCI-Express 1.0 (x8) hızı ise 4 GBPS olduğuna göre, USB 3.0 üzerinden GTX 1050 ekran kartını çalıştırmak pek mantıklı bir seçim olmayacaktır. Çünkü, en az PCI-E 2.0 (x16) üzerinde çalıştırılması gerekir ki tam performansından yararlanabilelim. Pek tavsiye etmiyorum fakat, 4.8 GBPS üzerinden GTX 1050 ile ortalama bir performans alacağınızı düşünüyorum. GTX 1050 ekran kartının en fazla %50'sinden yararlanabileceğinizi düşünüyorum.
Eki Görüntüle 270061
Evet?Dostum bi bakabilirmisin
Anladığım kadarıyla sen laptopundaki WIFI kartını çıkartıp, ekran kartını o PCI-E slotuna takmak istiyorsun. Doğru mu anladım? Yani ekran kartını USB üzerinden değil, direkt laptopunu açıp, WIFI kartının bağlandığı yere takmak istiyorsun?Dostum konuyu biraz araştırdım ve bunların önemli olduğunu anladım ancak malesef videoların %90'nında bundan bahsetmemişler. Anakartımın özelliklerini buldum. Ayrıca bazı videolarda x16 olarak yükselten slotlar varmış Tahmini Teslimat Zamanı şunun gibi. Bu cihaz bayağı ucuz bunun olayı biliyosundur belki ben yeni öğrendim harici monitör gerektiriyormuş bende zaten harici monitör kullanıyorum. Yani EXP GDC Beast dönüştürücü gereksizmiş benim için zaten. Ancak bu x16 yapma durumu gerçek mi eğer öyleyse sanırım 8 GBps oluyor. Bide benim Maximum PCI Express hattı sayısı 8 olması, PCI-e 2.0 x8 mi oluyor öyleyse oda 8 GBps. Herşeyi birbirine karıştırmış olabilirim kusura bakma ilkkez görüyorum bu değerleri
Yardımcı olursan çok sevinirim çünkü ben bunu ilk benim laptopun aynısına 1060 3gb bağlayan birinin videosunda gördüm ve PUBG 70 fps civarı alıyordu yani illaki bi yöntemi olduğunu düşünüyorum bu x16 dönüşütürücüler olabilir.
Evet aynen o şekil yapmak istiyorumEvet?
Anladığım kadarıyla sen laptopundaki WIFI kartını çıkartıp, ekran kartını o PCI-E slotuna takmak istiyorsun. Doğru mu anladım? Yani ekran kartını USB üzerinden değil, direkt laptopunu açıp, WIFI kartının bağlandığı yere takmak istiyorsun?
O şekilde bi sıkıntı olur mu acaba?Evet?
Anladığım kadarıyla sen laptopundaki WIFI kartını çıkartıp, ekran kartını o PCI-E slotuna takmak istiyorsun. Doğru mu anladım? Yani ekran kartını USB üzerinden değil, direkt laptopunu açıp, WIFI kartının bağlandığı yere takmak istiyorsun?
Evet olur. Mesela laptop'un kapağı sürekli açık kalmak zorunda kalır. Kablo olduğu için.Evet aynen o şekil yapmak istiyorum
O şekilde bi sıkıntı olur mu acaba?
Anladım ama GTX 1050 veya 1050 ti en az %85 %90 performansını alırım dimi en son attığım 8 dolarlık pci e 1.0 x16 yükseltici ile yoksa EXP GDC Beast'mı almam lazım. Ben harici monitör kullanıyorum.Evet olur. Mesela laptop'un kapağı sürekli açık kalmak zorunda kalır. Kablo olduğu için.