i7 4702MQ sisteme GTX 1050 takmak

faceitlife

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar GTX 1050 kart ve 300W PSU var. 3-4 sene önce aldığım laptopuma EXP GCD Beast ile harici olarak bağlamak istiyorum ancak sorum şu i7 4702MQ işlemci nasıl bir işlemcidir? İnternette test videoları veya konu başlıkları bulamadım. Şu an kasa toplayacak pek durumum yok 140 liraya EXP GCD alıp bağlasam acaba şu şekilde:
  • MSI GTX 1050
  • İ7 4702MQ 3.2 GHz
  • 8 GB RAM
ile PUBG, Rainbow, CS:GO gibi oyunlar rahat oynanır mı?

PUBG Low ayarlarda (very Low değil) 1080p 100 ölçek 60 FPS oynatsa benim için yeter de artar. Normalde GT 745M vardı ancak kart arızalı. Bu arada EXP GCD ile %10 kartta performans eksiği oluyor. Yorumlarınızı bekliyorum en fazla 2 sene götürse yeter bu dediğim oyunların dışında pek bir şey oynamıyorum zaten. İyi sosyaller...

Not: GTX 1050'nin bu oyunlardaki performansının videoları mevcut ancak hepsi i7 7700 gibi işlemcilerle test edildiği için ben kendi açımdan kıyaslayamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Malesef kısaltmaları küçük yazdığımdan bir günlük uyarı almışım. Bir dahaki sefere dikkat edicem
USB 3.0 bunu soruyorsunuz galiba. Thunderbolt girişi yok laptopumda.

Yok mu bi fikri olan arkadaşlar
Standart USB 3.0, size en fazla 4.8 GBPS hız sunmaktadır. Bu hız, PCI-Express 1.0 (x8) hızından 800 MBPS daha hızlıdır. Aralarında devasa bir hız farkı olmasa bile, USB 3.0'ın bant genişliği 4.8 GBPS, PCI-Express 1.0 (x8) hızı ise 4 GBPS olduğuna göre, USB 3.0 üzerinden GTX 1050 ekran kartını çalıştırmak pek mantıklı bir seçim olmayacaktır. Çünkü, en az PCI-E 2.0 (x16) üzerinde çalıştırılması gerekir ki tam performansından yararlanabilelim. Pek tavsiye etmiyorum fakat, 4.8 GBPS üzerinden GTX 1050 ile ortalama bir performans alacağınızı düşünüyorum. GTX 1050 ekran kartının en fazla %50'sinden yararlanabileceğinizi düşünüyorum.

Dostum konuyu biraz araştırdım ve bunların önemli olduğunu anladım ancak malesef videoların %90'nında bundan bahsetmemişler. Anakartımın özelliklerini buldum. Ayrıca bazı videolarda x16 olarak yükselten slotlar varmış Tahmini Teslimat Zamanı şunun gibi. Bu cihaz bayağı ucuz bunun olayı biliyosundur belki ben yeni öğrendim harici monitör gerektiriyormuş bende zaten harici monitör kullanıyorum. Yani EXP GDC Beast dönüştürücü gereksizmiş benim için zaten. Ancak bu x16 yapma durumu gerçek mi eğer öyleyse sanırım 8 GBps oluyor. Bide benim Maximum PCI Express hattı sayısı 8 olması, PCI-e 2.0 x8 mi oluyor öyleyse oda 8 GBps. Herşeyi birbirine karıştırmış olabilirim kusura bakma ilkkez görüyorum bu değerleri
Yardımcı olursan çok sevinirim çünkü ben bunu ilk benim laptopun aynısına 1060 3gb bağlayan birinin videosunda gördüm ve PUBG 70 fps civarı alıyordu yani illaki bi yöntemi olduğunu düşünüyorum bu x16 dönüşütürücüler olabilir.

Dosya Ekleri

• anakart.png
    6 KB · Görüntüleme: 248
Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum bi bakabilirmisin

Son düzenleme:
Dostum bi bakabilirmisin
Evet?

Anladığım kadarıyla sen laptopundaki WIFI kartını çıkartıp, ekran kartını o PCI-E slotuna takmak istiyorsun. Doğru mu anladım? Yani ekran kartını USB üzerinden değil, direkt laptopunu açıp, WIFI kartının bağlandığı yere takmak istiyorsun?

Evet aynen o şekil yapmak istiyorum

O şekilde bi sıkıntı olur mu acaba?

Evet olur. Mesela laptop'un kapağı sürekli açık kalmak zorunda kalır. Kablo olduğu için.
Anladım ama GTX 1050 veya 1050 ti en az %85 %90 performansını alırım dimi en son attığım 8 dolarlık pci e 1.0 x16 yükseltici ile yoksa EXP GDC Beast'mı almam lazım. Ben harici monitör kullanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…