i7 4710 Sabit hızda kalıyor

ÇAKIR16

Hectopat
Lenovo Y50 70
SİSTEM ÖZELLİKLERİ
i7 4710HQ 2,50 GHz Turbo boost 3,50 GHz
NVIDIA GTX 860M ekran kartı
16 GB DDR3 RAM

Resimlerde gördüğünüz gibi masaüstünde 3.40'lara falan çıkıyor, fakat oyuna girdiğim zaman 2,45 GHz'e sabitleniyor. Bu çözüm ile tam 1 haftadan beri uğraşıyorum fakat hala bir çözüm bulamadım. Ayrıca bu sabitlenme sadece PUBG'ye özel değil, bütün oyunlarda yapıyor, bütün sürücülerim güncel. Güç ayarları yüksek performansta adaptörümde bir sıkıntı olmuş olsaydı masaüstünde de bu hızlara ulaşamazdım. Bilen birisi yardımcı olabilirse çok sevineceğim. Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yasadiginiz olay termal throttling deniliyor. Yani isi kaynakli performans dusmesi. Bu baglamada laptopunuzu acip icindeki tozlari temizleyin fanlarda toz varsa kalksin gerek gorurseniz de termal macunu yenileyin sorun duzelecektir bir nebze de olsa. Ancak kullandiginiz sey laptop ve bunlar bir frekans degerinde saatlerce calismaya ve o frekansta cikan yuksek isiyi uzaklastirmak icin tasarmanmis aletler degil bunu da unutmayin.

söyledikleriniz doğru fakat benim ısı kaynaklı bir sorun değil çünkü oyunu açar açmaz direk sabitleniyor cpu yani biraz oynayıp ısı değerlerini yükselttikten sonra gerçekleşmiyor oyunları açar açmaz direk sabitleniyor ayrıca ısı değerlerimi de çok kontrol ettim hepsi normal düzeyde

Aynı PC bende mevcut hocam. Kesinlikle ısıdan kaynaklı. İşlemci Overclock yapınca 3.50 ayarlar isen, 100 dereceye kadar çıkıp kendini kapatıyor. 2.80 GHZ en stabil çalıştığı frekans. Kronik ısı problemi var cihazda. 2 Yıldır bu sorunu çözmeye çalışıyorum hala bir sonuca ulaşamadım. Lenovo ile iletişime geçtim, yabancı siteleri dolandım ama bir sonuca maalesef ulaşamadım. Alanında çok uzman arkadaşların yardımına ihtiyacımız var. Başka türlü öyle termal macun fan temizliği gibi basit şeyler ile düzelmiyor.
Ayrıca PUBG oynarken ayarlardan V-Sync aç. Tam ekran modunda oyna daha stabil çalışıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…