i7 4720HQ CPU sıcaklığı

ısınan cpu

Hectopat
Asus X550JX laptopım var. İşlemcisi intel i7 4720HQ. İşlemcimin oyunlarda fazla ısındığını düşünüyorum. Spesifik olarak battlefield 1'deki değerlerini yazacak olursam şu şekilde: CPU kullanımı %75, CPU ısısı 95 C... Bana bu sıcaklık değeri fazla geldi. CPU %100 kullanımda çalışsa o zaman ateş topu olacak herhalde. Yine aynı oyunda GPU kullanımı %100 ve GPU sıcaklığı 80 derece mesela. Bu değerler normal gibi ama CPU'nun değerleri normal değil bana kalırsa. görüşlerinizi bekliyorum... Bu arada laptopın altında Zalman NS2000 soğutucu var.

(Ekran kartı GTX 950M.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptobun altından olan soğutucular sadece kasayı soğutuyor hiçbir işe yaramıyor direk fanın içine üflemediği sürece. Bu sıcaklıklar notebook laptoplara göre normal işlemcimiz aynı 87 derece görüyorum bende.

Hayır 95 derece normal bir sıcaklık değil. GPU normal ama CPU da anormallik var .Size tavsiyem termal macun yenilemesi yapın nasıl yapıldığını bilmiyorsanız servise verin.

1 yıllık hocam. hayır, içini açıp temizlemedim hiç.

1 yıllık olduğu için garantisi olduğunu varsayıyorum. Servise güzel bir arıza formu yazarak gönderin açıp temizlesinler.

Aşırı ısınıyor yazar isen laptop ısınır oyun için değildir yazıp geri yollama ihtimalleri var. Oyunları açtıktan 5 dakika sonra ısınıyor kendini kapatıyor, oyun oynayamıyorum. İşlemci ve ekran kartında oluşan aşırı ısınmadan dolayı laptopumu kullanamaz hale geldim gibisinden bir not yazın, üzerine yapıştırıp garantiye yollayın.

1 yıllık olduğu için garantisi olduğunu varsayıyorum. Servise güzel bir arıza formu yazarak gönderin açıp temizlesinler.

Aşırı ısınıyor yazar isen laptop ısınır oyun için değildir yazıp geri yollama ihtimalleri var. Oyunları açtıktan 5 dakika sonra ısınıyor kendini kapatıyor, oyun oynayamıyorum. İşlemci ve ekran kartında oluşan aşırı ısınmadan dolayı laptopumu kullanamaz hale geldim gibisinden bir not yazın, üzerine yapıştırıp garantiye yollayın.

Fan temizliği ve macun yenilenmesi zor bir iş midir? Herhangi bir bilgisayar tamircisine yaptırsam sıkıntı olur mu? Yaşadığım şehirde Asus servisi yok, cihazı servise yollamaya karar verirsem kargoyla yollamam gerekir ve bu içime pek sinmiyor. Başkası içini açarsa cihaz garanti kapsamından çıkar, biliyorum. Önemli değil, çıksın.

Fan temizliği ve macun yenilenmesi zor bir iş midir? Herhangi bir bilgisayar tamircisine yaptırsam sıkıntı olur mu? Yaşadığım şehirde Asus servisi yok, cihazı servise yollamaya karar verirsem kargoyla yollamam gerekir ve bu içime pek sinmiyor. Başkası içini açarsa cihaz garanti kapsamından çıkar, biliyorum. Önemli değil, çıksın.

Önemli değil, çıkmasın. O ısınma hem ekran kartınızın hem de işlemcinizin ömrünü azaltacak. Ayrıca ileride işlemci, ekran kartı gibi pahalı bir parçaya zarar gelir, anakarta birşey olur ise size ekonomik olarak çok daha pahalıya patlayacak. Servisler hariç bilgisayarcılarda bu işten anlayan sayısı çok azdır. Kutulamayı sağlam yapar iseniz hiçbir sıkıntı çıkmaz. Ben bir üniversitenin bilgi işlem daire başkanlığında çalışıyorum. Şimdiye kadar belki servise 250 den fazla laptop yolladık. Kutulamayı sağlam yapın. İçiniz rahat olsun. Üzerine de etiket yapıştırın.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı