i7 4770 100 dereceye ulaşıyor

astonishedflyer

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Arkadaşın i7 4770 işlemcisi son zamanlarda boşta bile aşırı ısınmaya başladı. Bilgisayar açılır açılmaz 40-50 dereceyle başlıyor, çok kısa bir sürede boşta olsa dahi 90-100 dereceleri görmeye başlıyor ve sıcaklık değerleri çok anlık bir şekilde değişiyor, sabit durmuyor. Soğutucu bloğun oldukça ılık olduğunu söylüyor, yani ne çok soğuk ne de çok sıcak. Ben sensörlerin bozulduğunu düşünüyorum, sorun nerede acaba? Deneyebileceği başka parçalar yok maalesef...

i7 4770
ASUS H81M-K
16 GB DDR3 RAM ve GTX 950 var sistemde.

Dosya Ekleri

• IMG-20210319-WA0004.jpg
    208,6 KB · Görüntüleme: 81
Termal macun eskimiştir, bloklara ısıyı aktarmıyordur. Sorun sensörlerde diyorsanız o şekilde bir 30dk oyun oynamayı denesin, eğer bilgisayar kapanırsa demek ki sorun sensörde değildir. Fan düzgün çalışıyor mu?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Toz temizliği yapın.

Termal macun değişimi daha yeni yapıldı. Oyun oynarken kapanma yok ama cpu aşırı ısınıyor yada aşırı ısınıyor göründüğü için termal throttle yiyor FPS baya düşük.
Cevapta belirttiğim gibi sistemin termal macun değişimi ve temizliği daha yeni yapıldı.

Son düzenleme:
Termal macunu en son ne zaman değiştirdiniz? Hangi macun sürülü?
2 gün önce. Cooler Master V1 IC VALUE
Bence yanlış uygulamış olabilirsiniz veya soğutucu bloğu oturtamamış olabilirsiniz. Aynı sorunla arkadaş da karşılaştı. En ufak hava bile kalsa problem olur ısınır.
Sorunsuz çalışan sistem bu ısılara ulaştığı için söküp yeni macun vs sürüldü zaten. Yanlış uygulama yaptığını da sanmıyorum emin olmak için 2-3 kere tekrarladı zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…