Aldığınız sitede Turbo Boost Teknolojisi'nden bahsediyor. İşlemciyi ellmezseniz kendisi 3.9 GHz'e kadar çıkar. Bilgisayarım'a sağ tıklayıp özellikler dediğinizde çıkan kısımda yine 3.5 GHz yazar ama aslında Turbo Boost aktiftir.
Evet. Gerektiğinde kendisi maksimum 3.9 GHz'e çıkıyor. "K" ibaresi bulunan bir işlemci alsaydınız bu değeri 4 ve daha üstün sayılara çıkartabilirdiniz.
Bak mesela watch dogs oynuyorum. Zorlanırsa çıkıyor anlamına mı geliyor ? Ya da bunun k ibareli işlemcilerden farkı ne anlamadım. Zorlandığında çıkıyor işte fark ne ?
"K" olduğunda sen kendin 3.9 GHz'den daha yüksek bir frekansa ayarlayabiliyorsun. İşlemcin kötü değil. Kullan. Watch_Dogs fazla işlemci kullanan bir oyun değil. Oyunlar işlemciye fazla yüklenmezler. Sen bunu kafana takma. Kazıklanmamışsın.
O işlemciye overclock etseniz ki edemezsiniz, gerek yok ki. 4770 grubuna göre en iyi işlemcilerden biri. Zaten oyun performansında 1-2 fps dışında hiçbir fark göremezsiniz.
İşlemcine overclock yapman için işlemcinin overclocka yatkın olması lazım. İntel i7 nin ise overclocka yatkın olan seriler var ve bu serilerin sonunda ''K'' yazar. Örneğin 4770k. 4770 ile 4770k arasında dağlar kadar fark vardır. 4770 overclok'a yatkın olmadığı içi overclock değerleri açık olmaz yada fazla yüksek olmaz. Ama 4770k serisinin overclock yatkın olup overclock değerleri yüksektir. Umarım anlatabilmişimdir. Birşeyler daha eklemek istiyorum arkadaşlar 1 - 2 fps fark yapar demiş 1 - 2 fps fark yapacağını hiç sanmıyorum. Ama teknik özellik konusunda k ile arasında fazla fark yoktur bu dediğim şeyler dışında 2 side 84watt gücünde çalışıyor grafik performansları vs 2 sinnde aynı.