i7-4770 R9 290 sistem mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

hidden41

Femtopat
Daha fazla  
Bilgisayarım neredeyse her gün kesin bir defa BSOD veriyor. Lost Ark adlı bir oyunu oynuyorum, mavi ekran hatalarının birkaçını oyunu oynarken, birkaçını da oyunu kapatırken aldım. En son aldığım mavi ekran hatasını oyunda haritayı açınca aldım ve AMD sürücüsü ile ilgili bir hata mesajı da geldi karşıma ama mesaja fotoğraf çekene kadar makine mavi ekran yedi diye fotoğraf dosyası hasarsız kaydedilemedi maalesef.

Sistem özellikleri HWinfo'dan çektiğim fotoğraftaki gibi.
MemTest86 ile RAM'lerimi test ettim, sorun bulmadı MemTest. Sonucu ekliyorum, belki bir işe yarar.

(Samsung ve SanDisk SSD'ler GPT - Samsung ile Seagate HDD'ler MBR'dir. Bilmem işe yarar bir bilgi mi ama değinmek istedim.)

İşletim sistemi bilgileri:
Windows 10 Pro Sürüm 21H2
İS derlemesi 19044.1826
Windows Feature Experience Pack 120.2212.4180.0

Hata kayıtları - MemTest86 test sonucu

SystemSpecsSummary.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı hatadan 3 kere almışsınız. Disklerin hepsini HD Tune ile testten geçirin.
Rich (BB code):
UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION (154)
The store component caught an unexpected exception.
Arguments:
Arg1: ffffd8817ce4e000, Pointer to the store context or data manager
Arg2: fffff88c58908800, Exception information
Arg3: 0000000000000001, Reserved
Arg4: 0000000000000000, Reserved

Error scan sadece Seagete olan HDD'de hasar buldu, diğerlerinde bir şey çıkmadı. (Beklediğim bir şeydi, o diskin başına güzel şeyler gelmedi.) Sonuç aşağıdaki gibi. Ve bugün de bir BSOD aldım, bu sefer ki "MEMORY_MANAGEMENT" başlıklıydı, kaydı aşağıya bırakıyorum.

(Bu arada Windows sadece SSD'leri diskRAM olarak kullanacak şekilde ayarlanmış. Sıkıntılı diskte pagefile.sys dosyası yok. Windows'a SanDisk SSD'yi diskRAM olarak kullanmayı bıraktırıp pagefile.sys dosyasını temizletmeyi düşünüyorum.)

Yeni BSOD kaydı

ErrorScanResult.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı