i7 4770 Sıcaklık Dereceleri

CMST

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,

Bu gün su lanet olasi Stock fandan kurtulacagim gündü, sevinmistim aslinda onun yerine Cooler Master Hyper TX3 aldim kolay monte edilebilir, performansi iyi vb. gibi seyler duydum o yüzden aldim zaten yoksa Hyper 212 EVO alacaktim ama gerek yoktu ve monte etmekte zorlanirim diye düsündüm. Simdi derecelere gelelim:

Dereceler:
Bosta: 30-32 derece arasinda gidiyor. (Stock fanda 39 dereceydi bir fark yok aslinda)
Yükte: Rainbow Six siege'de 60-65 derece arasinda gidip geliyor. (Stock fanda 80 derece aliyordum Cekirdekler 90 dereceye ulasiyordu ya.)
Aslinda gercekten "wuahhh" dedigim oyun GTA V'di! GTA V'de 58-65 derece aliyorum (Stock fan 85 derece WTF!) ki aslinda ben 70 derece felan alirim diye düsündüm.

Demek istedigim bu dereceler nasil ? Prime95 Stress test yaptim (Small ft) 72 derece aldim. Version 26.6!

Tesekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
72 dereceyi sınırda kabul edebiliriz. Aslında daha yüksek sıcaklıklarda da normal olarak çalışacaktır ama hiç tavsiye etmem. İşlemcinin Tjmax derecesi 105'dir. Intelin tavsiye ettiği maksimum operasyonel sıcaklık 72,77 derece. Hız aşırtma ustaları bu sıcaklıkları daha iyi değerlendireceklerdir.

Hocam aynı dert bende de var. Aynı işlemci aynı sıcaklık değerleri var. Stok fan kullanıyorum. Sizce fanı değiştireyim mi?
Açtığın konuda da belirttiğimiz gibi alsan hiç fena olmaz aslında, senin de ihtiyacın var iyi bir soğutucuya :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı