i7 4770 Sistem alev aldı

Yer
Andromeda
Daha fazla  
Merhaba dostlar, 1.5 hafta önce başıma böyle bir facia geldi,
İlk önce sistem özelliklerim,
Intel i7 4770 3.4 GHz işlemci.
Nanya 8 GB DDR3 RAM.
Zalman ZM500-LE 500W PSU.
BIOS'dan baktığım kadarıyla Casper bilgisayar sistemleri yazan bir anakart,
MSI GTX 950 2 GB ekran kartı.
1TB Toshiba HDD ve 128 GB SanDisk SSD.
4 Yıllık PC,

Sabah saatlerinde henüz açalı 2 saat olmamıştı, CS:GO oynuyordum, her şey normaldi, FPS falan bir şey fark etmedim, sonra birden ekran gitti ve başımı aşağıya çevirdiğimde kasanın içinden kıvılcımlar çıktığı gördüm ama tam olarak nereden çıktığını göremedim, anında hemen fişi çektim elektriği kestim ve bir yanık kokusu gelmeye başladı, camını açıp baktım ama bir şey anlayamadım sanki her şey yerinde, normal gibi duruyordu.

Yoğunluktan dolayı henüz teknik servise götürmeye vakit bulamadım, tüm parçalarım yanmış mıdır? HDD benim için çok önemli, içinde manevi değeri çok yüksek fotoğraflar vardı, umarım HDD sağlamdır,

Bu arada içinde 4 adet Rampage fan ve 1 adet Intel stok soğutucu vardı,
Çok fazla tozlu, kirli de değildi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam öncelikle geçmiş olsun. Ancak kıvılcımın nereden geldiğini görmeniz ve belirtmeniz dışardan bakan bizler için önemliydi. Fakat ekran kartı veya fanlardan birinin çıkardığını varsayıyorum. Parçaları tek tek kontrol etmeniz en mantıklısı. HDD' ye zarar gelmemiştir muhtemelen. Bulunduğu konumdan dolayı.
Arkadaşlarında dediği gibi. Büyük ihtimal suç PSU' da. Sertifikasız bir PSU. Büyük markaların ucuza satmak için sertifika almadığı PSUlardan da değildir muhtemelen.

Hocam öncelikle geçmiş olsun. Ancak kıvılcımın nereden geldiğini görmeniz ve belirtmeniz dışardan bakan bizler için önemliydi. Fakat ekran kartı veya fanlardan birinin çıkardığını varsayıyorum. Parçaları tek tek kontrol etmeniz en mantıklısı. HDD'ye zarar gelmemiştir muhtemelen. Bulunduğu konumdan dolayı.
Arkadaşlarında dediği gibi. Büyük ihtimal suç PSU'da. Sertifikasız bir PSU. Büyük markaların ucuza satmak için sertifika almadığı PSU'lardan da değildir muhtemelen.

Kasamın camı bayağı koyu bir siyah renge sahip olduğu için sadece kıvılcımları görebildim, zaten o an hemen fişi çekmeye koştum, yanık kokusunu aldım ama tam olarak nereden geldiğini anlayamadım, her şey yansın sorun değil zaten eski bir PC ama HDD'nin içindeki fotoğraflar çok önemli benim için umarım dediğiniz gibi bir şey olmamıştır bu hafta götüreceğim servise.

Kasamın camı bayağı koyu bir siyah renge sahip olduğu için sadece kıvılcımları görebildim, zaten o an hemen fişi çekmeye koştum, yanık kokusunu aldım ama tam olarak nereden geldiğini anlayamadım, her şey yansın sorun değil zaten eski bir PC ama HDD'nin içindeki fotoğraflar çok önemli benim için umarım dediğiniz gibi bir şey olmamıştır bu hafta götüreceğim servise.

Hocam HDD veya SSD kolay kolay darbe almadığı sürece bozulmaz içiniz rahat olsun.

Eğer düşündüğümüz gibi güç kaynağının fazla voltaj vermesi sonucu oluştuysa bu sorun, ki ayrıca bilgisayarı fişinden çekerek kapattığınızdan dolayı harddiskte silinmeler olmuş olabilir. Basit bir güç kesintisiyle bile silinmeler olabiliyor. Ancak tüm resimlerin silinmesini geç, birkaç resim hatta dosya bile silinmemiştir tahminimce. Şansa bağlı.

PSU'yu sökerek anlayabilirsiniz hangi parçada sorun olduğunu. Zira diğer parçaların kıvılcımlarla yanacağını sanmam. Kıvılcım çıktığı zaman sistem kendini kapatmadıysa diğer parçalar zarar görmüş olabilir.

PSU'yu sökerek anlayabilirsiniz hangi parçada sorun olduğunu. Zira diğer parçaların kıvılcımlarla yanacağını sanmam. Kıvılcım çıktığı zaman sistem kendini kapatmadıysa diğer parçalar zarar görmüş olabilir.

İlk PC kapandı, daha sonra kafamı hemen aşağıya eğdim ve kıvılcımları gördüm, daha fazla elektrik gelmesin diye anında fişi çektim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı