i7 4770 sisteme ekran kartı ve PSU önerisi

İnflux

Hectopat
Daha fazla  
Sistemim şöyle:
  • Asus H81M-C anakart
  • i7 4770 işlemci
  • R7 240 ekran kartı
  • 4 GB DDR3 1600 MHz Corsair RAM
  • 300 watt PSU
Ekran kartımı yükseltmek istiyorum. MSI GTX 1050 (Ti olmayan) ekran kartını düşündüm, sizce olabilir mi? Darboğaz yaşar mıyım ?
Doğal olarak bir de PSU alacağım, güzel bir 80+ PSU önerir misiniz ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Her şeyden önce ilk olarak RAM'inizi yükseltmeniz gerek en az 16 GB tavsiye ederim. Ardından i7 4770 güçlü bir işlemci darboğaz yapmaz bütçeniz gereği RX460, 470 ve 480 ekran kartlarını tavsiye ederim.

Sistem işlemciye hakaret olmuş gibi. Ama hiç bir sıkıntı olmaz. İşlemci gayet güçlü

Yaşarsın. Ekran kartı işlemciyi limitler. O işlemciden tam performans almak için en az RX 470 almalısınız. 500W Bir güç kaynağı yeterli olacaktır. Yalnız 4 GB RAM yeterli olmayacaktır. Stuttering denilen anlık FPS düşüşleri yaşatır. RX 470, 4GB RAM, 500W PSU ile sistemi ayaklandırabilirsiniz anca.

İşlemci güçlü olup ekran kartı güçsüz olunca bir sıkıntı çıkmaz. i7, i7 liğini yapamaz ama sıkıntı çıkmayacaktır

Bence işlemci ve ekran kartını 1500 ₺'ye satıp sizin 600 ₺'lik bütçenize ekleyip 2100₺'ye i5 6400 ve 1050 Ti ve uygun anakart alınabilir.

@Halil1905 Her iki türlüde darboğaz olabilir. RAM'den kaynaklı darboğaz bile olur. Ben bu yüzden 3000Mhz RAM aldım. Sistemimde hiçbir şeyin birbirini limitlemesini istemiyordum.
Mantıken düşük bir GPU için CPU daha az çalışacaktır, ancak aynı performansıda verecektir.

Mantıken düşük bir GPU için CPU daha az çalışacaktır, ancak aynı performansıda verecektir.

Tabi ki de. Yani I3 ile I5 arasındaki bariz farklardan biriside tekli çekirdek performansı. I3'ün %90'lık yapabileceği bir işi aynı performansta I5 %60'da yapabilir. Yalnız böyle bir GPU'ya GTX 1050 takmak mantıksız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…