i7 4770 sisteme RTX 2060 alınır mı?

Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Selamlar, bu başlıkta linç yiyeceğimin farkındayım ancak yine de sistemi toplamadan önce size danışmak istedim. Elimde 4. nesil bir i7 işlemci var (4770), MS 7817 bir anakart, DDR3 RAM, 650W Power Supply ve küçük bir kasam var. Her ne kadar birazdan "AMD işlemci al yeni" yorumları gelecek olsa da söyleyeyim. İşlemcimi değiştirmeyi düşünmüyorum. Dolayısıyla da anakartımı da değiştirmeyeceğim. Ekran kartı olarak RTX 2060 almayı düşünüyorum. Acaba anakartıma uyumlu mudur? Bunu nasıl anlayabilirim?

Darboğaz yapabilir farkındayım. Ayrıca RAM'lerimin okuma hızı 1600 MHz, bunlar da darboğaza sebep olur mu? Üçüncü olarak da RTX 2060'ın sığabileceği bir kasa önerebilir misiniz? Ne kadar ucuz olursa o kadar iyi. Ayrıca güç kaynağım sisteme yeter mi? 😄 Son olarak ise bu sistemde ısınma problemi olur mu, ekstra soğutma sistemine ihtiyaç duyar mıyım?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar, bu başlıkta linç yiyeceğimin farkındayım ancak yine de sistemi toplamadan önce size danışmak istedim. Elimde 4. nesil bir i7 işlemci var (4770), MS 7817 bir anakart, DDR3 RAM, 650W Power Supply ve küçük bir kasam var. Her ne kadar birazdan "AMD işlemci al yeni" yorumları gelecek olsa da söyleyeyim. İşlemcimi değiştirmeyi düşünmüyorum. Dolayısıyla da anakartımı da değiştirmeyeceğim. Ekran kartı olarak RTX 2060 almayı düşünüyorum. Acaba anakartıma uyumlu mudur? Bunu nasıl anlayabilirim?

Darboğaz yapabilir farkındayım. Ayrıca RAM'lerimin okuma hızı 1600 MHz, bunlar da darboğaza sebep olur mu? Üçüncü olarak da RTX 2060'ın sığabileceği bir kasa önerebilir misiniz? Ne kadar ucuz olursa o kadar iyi. Ayrıca güç kaynağım sisteme yeter mi? 😄 Son olarak ise bu sistemde ısınma problemi olur mu, ekstra soğutma sistemine ihtiyaç duyar mıyım?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

O kadar paraya yeni sistem topla daha iyi.
4. nesil i5 o ekran kartına hiç yetmez.
PSU zaten hayli hayli yetmez.
RAM'ler sağ olsun en az 30 FPS düşersin.
Yani kısacası o para ile yeni 1650S'ya da 1660S sistem topla daha iyi.

O kadar paraya yeni sistem topla daha iyi.
4. nesil i5 o ekran kartına hiç yetmez.
PSU zaten hayli hayli yetmez.
RAM'ler sağ olsun en az 30 FPS düşersin.
Yani kısacası o para ile yeni 1650S'ya da 1660S sistem topla daha iyi.

Hocam i5 değil i7.
Bir de kaç Watt PSU ile değiştirmeliyim?

Hocam onlara vereceğiniz para ile i3 10. nesil 1650S sistem toplanabilir en düşük.
Yani hiç uğraşmayın yeni toplayın daha iyi.

Evet darboğaz olur. 1600 MHz RAM'ler zaten insanı kaka diye gezdirir en iyisi bütçe belirtin yeni sistem toplayalım.

En iyisi sistem toplamaktan vazgeçeyim 😀 😀 laptopumda GTX1650 var ve performansından pek de memnun değilim. En son Far Cry 5'te Low'da 30 FPS'yı zor almıştım. Bütçemi yükseltince 3060'lı daha düzgün bir sistem toplarım olmazsa.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı