i7 4770 ve GTX 1070 sistem oyundayken kapanıyor

SonDerece

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımı ilk açtığımda herhangi bir Triple A oyuna girsem anında kapanıyor. Kimi oyunda oyun başlayınca, kimi oyunda daha menüdeyken. 1 el LOL atıp sonra girdiğimde 30dk-1saat arasında kapanıyor. Bazen 4 saat oynuyorum sonra kapanıyor. Sorun neden olabilir acaba?

Fanlari yeni temizledim, termal macunu 1.5 ay önce yeniledim.

Donanımlarım:
  • Işlemci: Intel i7-4770
  • Anakart: MSI Z97 PC Mate
  • Ekran kartı: GTX1070 ROG STRIX
  • PSU: Thermaltake Smart Power 650W 80+ Bronze
  • RAM: 16 GB 4X4 G.Skill Ripjaws DDR3 1600MHZ
  • HDD: Toshiba 1TB 7200RPM (tam kodunu bilmiyorum)
  • SSD: Yok

Dün başka bir PSU ile denedim yine kapandı. Denediğim PSU Gametech 700W 80+ Gold.

Windows 10 en son sürümü kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows'unuz orjinal mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunlarda donanım durumlarını kontrol ettiniz mi? (Sıcaklık, Fan hızları vb.)

Bana sıcaklık kaynaklı gibi geldi. Oyun içi sıcaklık değerlerinizi MSİ AfterBurner ile kontrol edip paylaşırsanız yardımcı olabiliriz.

Bana sıcaklık kaynaklı gibi geldi. Oyun içi sıcaklık değerlerinizi MSİ AfterBurner ile kontrol edip paylaşırsanız yardımcı olabiliriz.
Oyunlarda donanım durumlarını kontrol ettiniz mi? (Sıcaklık, Fan hızları vb.)
Sıcaklıklara bakın...

MSI Afterburner kurdum ve Dauntless adlı oyuna giriş yaptım. Log in dedim ve oyuna girdikten 1 dakika sonra bilgisayar kendi kendini yeniden başlattı. En son gördüğüm sıcaklıklar şu şekilde;
GPU: 42 Derece
CPU: 65 Derece

Bilgisayar boştayken ise şu şekilde;
GPU: 38 Derece
CPU: 40 Derece
Arkadaşımda da böyle bir kapanma sorunu vardı, sorun anakartta çıkmıştı. Sizde de öyle bir sorun olabilir.
Ben de ilk başta PSU'dan şüphe etmiştim ama dün anakarttan şüphelendim. Başka bir anakart takıp denemekten başka bir şansım yok değil mi?

Anakarttan öyle bir sorun olacağını sanmıyorum. Ayrı ayrı CPU ve GPU'yu stres testine sokun. En son aynı anda sokun yine kapanırsa güç kaynağından olabilir.

Büyük bir ihtimalle işlemciniz ısınıyor bu arada bu kadar güzel bir sisteme 4. Nesil i7 kullanmak biraz saçma olmsu daha iyisini alabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…