i7 4770 ve GTX 1070 sistem oyundayken kapanıyor

Büyük bir ihtimalle işlemciniz ısınıyor bu arada bu kadar güzel bir sisteme 4. Nesil i7 kullanmak biraz saçma olmsu daha iyisini alabilirsin
Param olsa zaten affetmem, fakat işlemci değiştirdiğim zaman anakart ve RAM de değiştirmem gerekcek. Çok büyük bi masraf, şuan öyle bi bütçem yok.

Anakarttan öyle bir sorun olacağını sanmıyorum. Ayrı ayrı CPU ve GPU'yu stres testine sokun. En son aynı anda sokun yine kapanırsa güç kaynağından olabilir.

Stress testte bazen kapanıyor bazen kapanmıyor hiç anlamadım sebebini. Dün güç kaynağını arkadaşıma götürüp taktım, 1 saat stress test yaptım kapanmadan çalıştı. Şimdi dediğinizi yapacağım hadi hayırlısı.

Güncelleme 1:
Tekrar cevaplıyorum, GPU Stress test yaptım 1 dakika içinde yeniden başlattı kendisini. Başka bir PSU ile deneyeyim mi?

Güncelleme 2:
Diğer PSU'yu kullandım 20dakika kadar CPU ve GPU Stress Test yaptım aynı anda. Herhangi bir kapanma yaşanmadı.
Sıcaklıklar işe şu şekildeydi;
CPU: Sabit 85 Derece
GPU: Sabit 60 Derece

Güncelleme 3: Diğer PSU ile Dauntless oynadım. 10 Dakika sonra bilgisayar yine yeniden başladı.
CPU: 60 Derece
GPU 47 Derece civarındaydı.
Güncelleme 4: Tüm parçaları arkadaşın parçalarıyla değiştirip değiştirip kontrol ettim. Sorun anakarttaymış. Neden olduğunu bilmiyorum, görünürde herhangi bir şey de yok. Garantisi de bitti yenisini almak lazım sanırım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…