i7-4770 Windows 11 kaldırır mı?

ismetdeha

Decapat
Daha fazla  
RAM
20 GB 1333MHZ
SSD veya HDD modeli
500+300GB HDD
Ekran kartı
GTX 1650
Anakart
Lenovo SHARKBAY
İşlemci
İ7-4770
Sistemime Windows 11 kurmayı düşünüyorum ama kurmam mantıklı mı kararsızım. Bilgisayarımı genelde oyun oynamak için kullanıyorum sizce yüklemem mantıklı mı? Yüklesem sistemimde bir sorun olur mu? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Sistem özelliklerimi yazıyorum.

İşlemci = i7-4770
Ekran kartı = GTX 1650 4 GB.
RAM = 20GB 1333MHz.
Depolama = 300+500GB HDD.
Anakart = Lenovo sharkbay.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemime Windows 11 kurmayı düşünüyorum ama kurmam mantıklı mı kararsızım. Bilgisayarımı genelde oyun oynamak için kullanıyorum sizce yüklemem mantıklı mı? Yüklesem sistemimde bir sorun olur mu? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Sistem özelliklerimi yazıyorum.

İşlemci = i7-4770
RAM = 20GB 1333MHz.
i9 9900K'ya geçmeden önce i7 4770K CPU'yu zamanında ben de kullandım. 4. Nesil Intel işlemcilerde ve anakartlarında TPM çipi bulunmuyor. Windows 11'i kuracağın zaman sana sorun yaratabilir. Anakartına TPM çipi alıp takıp kurmaya çalış. Rufus'ta TPM gereksinimi kaldır diyor ben şahsen biraz karşıyım ona. Sistemi TPM ile kurmaya çalış başarılı olursa sorunsuz kullanırsın. Valorant falan TPM'e gereksinim duyuyor çünkü o olmadan açmıyor. Bypass yapılabilir mi belki. Windows 10'un fişi 2024'de çekiliyor. Bence Windows 11'e geçilir.

İşlemci = i7-4770
RAM = 20GB 1333MHz.
300 olan SSD mi?

İşlemci = i7-4770
RAM = 20GB 1333MHz.

İşlemci nesli düşük ve TPM2.0 bulunmuyormuş bundan dolayı Valorant gibi TPM2.0'ı zorunlu kılan uygulama ve oyunlar açılmaz.

300 olan SSD mi?
Hayır ikisi de HDD

i9 9900K'ya geçmeden önce i7 4770K CPU'yu zamanında ben de kullandım. 4. Nesil Intel işlemcilerde ve anakartlarında TPM çipi bulunmuyor. Windows 11'i kuracağın zaman sana sorun yaratabilir. Anakartına TPM çipi alıp takıp kurmaya çalış. Rufus'ta TPM gereksinimi kaldır diyor ben şahsen biraz karşıyım ona. Sistemi TPM ile kurmaya çalış başarılı olursa sorunsuz kullanırsın. Valorant falan TPM'e gereksinim duyuyor çünkü o olmadan açmıyor. Bypass yapılabilir mi belki. Windows 10'un fişi 2024'de çekiliyor. Bence Windows 11'e geçilir.
şey görmüştüm regeditten bir kod ile tpm gereksinimi kaldırılabiliyormuş sanırım.O olayı araştırıp öyle kursam yine de valorant gibi oyunları açmaz mı acaba ? Veya yine de kursam sistemime işlemcimin nesilinden dolayı yavaşlama yaratır mı m

Hayır ikisi de HDD

şey görmüştüm regeditten bir kod ile tpm gereksinimi kaldırılabiliyormuş sanırım.O olayı araştırıp öyle kursam yine de valorant gibi oyunları açmaz mı acaba ? Veya yine de kursam sistemime işlemcimin nesilinden dolayı yavaşlama yaratır mı m
i7 4770 hala iş görebilen CPU neden yavaşlatma yaratsın. TPM gereksinimi rufustan kaldırılabiliyor ama kaldırdığında valorantı açar mı emin değilim. Disk olarak SSD olması şart. TPM çipi alırsan Aliexpress'ten veya herhangi bir yerden anakarta taktığında Windows 11'i kurman daha da iyi olur senin açından. Uyumluluk sorunu da çekmezsin TPM'den dolayı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı