i7 4770K GTX1060 sisteme RTX3060 Ti takmak mantıklı mı?

taner yurttas

Centipat
Daha fazla  
Merhaba.

Sistem özelliklerim şu şekilde;

ASUS Maximus VI Formula (1150)
ASUS GTX 1060 Ti 6 GB.
Stok fan.
16 GB 2400 MHz DDR3.
i7-4770K CPU @ 3.50GHz

Ben genellikle BDO, New World, throneandliberty gibi MMORPG oyunlar oynuyorum. Bu tarz çok oyunculu oyunlarda orta ayarlar ya da düşükte kalabalık oyuncu yoğun ortamda 25-30 FPS ve normalde 47-60 FPS alıyorum.

Yeni çıkacak oyunlarda da UE5 ve DLSS destekli gelmeye başladı ve DLSS inanılmaz FPS fark ettiriyor. Bende bazı değişiklikler yapmaya çalışıyorum.

Senaryo 1- şu an halihazırda olan sistemime 3060 Ti bir ekran kart alsam işlemcim basta olmak üzere, sorun yaşa mıyım veya DLSS kullanarak daha kaliteli görüntüsü ve yüksek FPS alır mıyım?

——————————
Senaryo 2- ki bu senaryo ancak karta taksit yolları denenerek yapılabilecek. i5 işlemcili bir sistem benim eski nesil işlemcim kadar performanslı çalışır mı? Veya 3060 Ti ile i7 bir işlemci alırsam kullandığım işlemci performansına ulaşabilir miyim? SSD vb ihtiyac yok anakartı alırken yine ASUS ROG vb oyuncu anakartlarında mı almalıyım?

Siz ne önerirsiniz? Sadece 3060 Ti cok daha ucuz olsa da hangisi mantıklı olur. Bana bu konuda tavsiyelerde bulunursanız çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence ekran kartı değil de anakart işlemci ram falan değişikliğine gitmen daha yararlı olur senin için.

Merhaba.

Sistem özelliklerim şu şekilde;

ASUS Maximus VI Formula (1150)
ASUS GTX 1060 Ti 6 GB.
Stok fan.
16 GB 2400 MHz DDR3.
i7-4770K CPU @ 3.50GHz

Ben genellikle BDO, New World, throneandliberty gibi MMORPG oyunlar oynuyorum. Bu tarz çok oyunculu oyunlarda orta ayarlar ya da düşükte kalabalık oyuncu yoğun ortamda 25-30 FPS ve normalde 47-60 FPS alıyorum.

Yeni çıkacak oyunlarda da UE5 ve DLSS destekli gelmeye başladı ve DLSS inanılmaz FPS fark ettiriyor. Bende bazı değişiklikler yapmaya çalışıyorum.

Senaryo 1- şu an halihazırda olan sistemime 3060 Ti bir ekran kart alsam işlemcim basta olmak üzere, sorun yaşa mıyım veya DLSS kullanarak daha kaliteli görüntüsü ve yüksek FPS alır mıyım?

——————————
Senaryo 2- ki bu senaryo ancak karta taksit yolları denenerek yapılabilecek. i5 işlemcili bir sistem benim eski nesil işlemcim kadar performanslı çalışır mı? Veya 3060 Ti ile i7 bir işlemci alırsam kullandığım işlemci performansına ulaşabilir miyim? SSD vb ihtiyac yok anakartı alırken yine ASUS ROG vb oyuncu anakartlarında mı almalıyım?

Siz ne önerirsiniz? Sadece 3060 Ti cok daha ucuz olsa da hangisi mantıklı olur. Bana bu konuda tavsiyelerde bulunursanız çok teşekkür ederim.

Darboğaz yapar, 3060 Ti ile işlemciniz.

Anakartı B450 S2H yapıp yanına R5 5600 alabılırsınız kalan ile de alabiliyosanız 3060 almayı deneyin
Anakart 2.el: 1500-2000
İşlemci sıfır: 3500 tray 2. eli ise 2500-3000 ediyor ama 3000 bandındakiler yanında kendi fanı da bulunuyor eğer 2500e alırsanız ise de kule tipi ya da ekran kartına yatırım yapabilirsiniz.

Anakartı B450 S2H yapıp yanına R5 5600 alabılırsınız kalan ile de alabiliyosanız 3060 almayı deneyin
Anakart 2.el: 1500-2000
İşlemci sıfır: 3500 tray 2. eli ise 2500-3000 ediyor ama 3000 bandındakiler yanında kendi fanı da bulunuyor eğer 2500e alırsanız ise de kule tipi ya da ekran kartına yatırım yapabilirsiniz.
Ya uzun zamandır uzak kaldım sistem işine, sı an alınan işlemci nesil ne olmalı yada ana kart lg1150-1200 vb ne olmalı. Yani uzun zaman götürmesi için bu arada tray alıp işlemci sıvı soğutma düşünüyorum. Anakart veya işlemci ilinci el sıkıntı oluyor mu?

Ya uzun zamandır uzak kaldım sistem işine, sı an alınan işlemci nesil ne olmalı ya da anakart LG1150-1200 vb ne olmalı. Yani uzun zaman götürmesi için bu arada tray alıp işlemci sıvı soğutma düşünüyorum. Anakart veya işlemci ilinci el sıkıntı oluyor mu?

Dediğim anakart ile işlemci uyumlu mu DDR4 RAM'lere geçmeniz lazım ayrıca hem psunuzunda kaç watt olduğunu göremedim.

Dediğim anakart ile işlemci uyumlu mu DDR4 RAM'lere geçmeniz lazım ayrıca hem psunuzunda kaç watt olduğunu göremedim.
Psu eski tip 750lik thermaltake, bugüne kadar hep intel kullandım şu an kullandığım işlemcim i7-4770k çok güçlü ve senelerce kullandım vebu nedenle aldığımda pişman olmayacağım bir cpu almak istiyorum. Baktığımda çok fazla İ5 ve i7 gördüm 10/16 cekirdek vb. Bu nedenle işlemci prrformans için hangi işlemciyi almalıyım kararsızım. Ayrıca anakart alırken çok yüksek performanslı bir anakart mı almalıyım? Ekran kartı 3060 ti yada 3060 12 gb ekran kartı alacağım ama diğer bileşenlerde kararsızım. Kasa alırken psu içinde olanlara bakacağım

PSU eski tip 750'lik Thermaltake, bugüne kadar hep Intel kullandım şu an kullandığım işlemcim i7-4770K çok güçlü ve senelerce kullandım vebu nedenle aldığımda pişman olmayacağım bir CPU almak istiyorum. Baktığımda çok fazla i5 ve i7 gördüm 10/16 cekirdek vb. bu nedenle işlemci prrformans için hangi işlemciyi almalıyım kararsızım. Ayrıca anakart alırken çok yüksek performanslı bir anakart mı almalıyım? Ekran kartı 3060 Ti'ya da 3060 12 GB ekran kartı alacağım ama diğer bileşenlerde kararsızım. Kasa alırken PSU içinde olanlara bakacağım.

Ryzen 5 5600 pişman etmez ancak sizin bütçenizi bilmiyorum. Eğer bütçeniz yüksekse direkt 10k ya RAM anakart CPU değişir DDR5 yapın 2. ele 5K 7500F var 2500 anakart desek RAM'ler 2000 3000k desek 10k DDR5 geçersiniz 3060 ise şu anki piyasası bayağı düştü 7K ya 12 GB bulursunuz gibi geliyor.

Bütçem 30-35k civarı

Anakart alırken gaming anakart almam fark ettirirmi ve sanırım 1. El sıkıntılı olur?
İşlemci ikinci el yada trayler kolay bulunuyor mu?
Asus rog serisi anakart yanlış hatırlamıyorsam, 2015ten beri kullanıyorum yani alacağım anakartta beni götürsün istiyorum.
Kasa alırken cooler master vb marka üzerinde mi takılmalı ve psu olarak öneriniz varmı

Bütçem 30-35k civarı

Anakart alırken gaming anakart almam fark ettirirmi ve sanırım 1. El sıkıntılı olur?
İşlemci ikinci el yada trayler kolay bulunuyor mu?
Asus rog serisi anakart yanlış hatırlamıyorsam, 2015ten beri kullanıyorum yani alacağım anakartta beni götürsün istiyorum.
Kasa alırken cooler master vb marka üzerinde mi takılmalı ve psu olarak öneriniz varmı
Güncelleme: i7 12700KF işlemcinin benchmark puanlamasına baktım ve iyi gözüküyor. Nasıldır sizce iyi performans verir mi

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı