i7 4770K ile RX 6600XT darboğaz yapar mı?

xxbabapro4xxl

Centipat
Daha fazla  
Abim yeni bilgisayar alınca GT420, i7 4770K, H81 anakart, 460W PSU'lu sistem bana kaldı. Buna RX 6600XT takmayı düşünüyorum. 1080p de fazla darboğaz yapar mı? İşlemciyi değiştirmeye çalışsam komple PSU, RAM işlemci, işlemci fanı, kasa, ve anakart değiştirmek zorunda kalacağım için en erken ocak ayında değiştirebilirim. Bu süreçte ekran kartını kullanırsam karta zarar verir mi? Ayrıca darboğazdan ötürü ekran kartı tamamını kullanamayacak sanırım o yüzden 460W PSU şimdilik yeterli olur diye düşünüyorum.

i7 4770K, 2013 yılında piyasaya sürülmüş eski bir işlemci olsa da, hala 1080p oyunlar için yeterli bir performans sunabilir. Ancak, RX 6600XT gibi güçlü bir ekran kartı ile eşleştirildiğinde, işlemcinin özellikle CPU yoğun oyunlarda darboğaz yapması olasıdır. Bu durumda, RX 6600XT'nin tam performansını kullanamayabilirsiniz. Yine de, bu darboğaz oyun performansınızı tamamen olumsuz etkilemez; sadece bazı oyunlarda GPU'nun tam kapasitesini kullanamayabilirsiniz. RX 6600XT'nin önerilen minimum PSU gücü genellikle 500W civarındadır. 460W PSU, sisteminizin stabil çalışmasını sağlayabilir, ancak bu biraz riskli olabilir. Özellikle eski bir PSU ise ve tam verimlilikle çalışmıyorsa, sistem stabilitesinde sorunlar yaşayabilirsiniz. Ocak ayında PSU'nuzu yükseltmeyi düşünüyorsanız, geçici olarak 460W PSU'yu kullanabilirsiniz, ancak uzun süreli kullanım için önermem hocam. Darboğaz yaşanması, ekran kartınıza fiziksel bir zarar vermez. Ancak PSU yetersizliği durumunda, sistem kararlılığı sorunları veya ani kapanmalar yaşayabilirsiniz, bu da donanımınıza zarar verme potansiyeli taşır. Bu yüzden, PSU'nuzun yeterli olduğundan emin olmak önemlidir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı