i7 4770k ve GTX 780 Ti tabanlı sistem

alibabaholding

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba aranıza yeni katıldım. Bu yaz muhteşem bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Fakat bu konuda yeterince bilgili değilim. Benim kafamdaki bilgisayar şu.
  • İntel Core i7 4770K 4.2 GHz 8 MB
  • 16GB DDR3
  • NVIDIA 4GB PAYLAŞIMSIZ Geforce GTX780 Ti
  • 1TB SSD SATA III
Elimde 2500-3000 TL Bütçe var (Sadece Kasa İçin). Lakin daha önce şöyle sorunlar yaşadım soğutmanın yetersizliğinden mi veya başka bir nedenden ötürü mü bilemiyorum. Örnek veriyorum daha önceki bilgisayarlarımın çoğunda oldu bu. İlk aldığımda Battlefield 4 high da oynarken daha sonra medium veya highta kasmalar yaşanıyor ve sonunda bilgisayar özellikleri muhteşem gözükmesine rağmen hiçbir oyunu güzel bir kalitede oynayamıyorum. Bunun problemi nedir halada anlamadım. Yeni toplayacağım bilgisayarda en az 3-4 sene rahat kullanmak istiyorum. Bu tür problemler olmaması içinde ne gerekiyorsa bana yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.

Ayrıca Ekran kartı konusunda GTX TITAN'ın dışında kafamda en iyi GTX kartı 780 ti diye düşündüm. Fakat daha iyi bir performans alabileceğim nVidia ekran kartı varsa tavsiyede bulunabilir misiniz ve 780 Ti'de tek GPU varmış 780 ile farkı nedir bunun? Dediğim gibi uzun yıllar kullanabileceğim çok sağlam bir canavar yaratmak istiyorum :D Bütçenin üstüne çıkabilirim gerekirse problem değil. Yeter ki sağlam güzel bir şey olsun.

Ne tür soğutma sistemi kullanayım veya kasam nasıl bir kasa olsun söylerseniz çok memnun kalırım üstadlarım. Ben şu kasayı beğendim fakat ne kadar iyi onuda bilmiyorum. Cooler Master Cosmos2 Siyah Full Tower Kasa (RC-1200-KKN1) Fiyatı

3000 tl ye nasıl 780Ti ve 4770k sığdırmayı planlıyorsunuz? :D Zaten ikisi 3000 tl yapıyor. Başka bileşen almayacakmısınız?
Kasa var,anakart var,ram var,güç kaynağı var,hdd var. ....

Tanıdığım bir kaç kişi var daha ucuza patlayacak bana ama zaten bütçeyi arttırabilirim :D

Hocam dediğim gibi bilgisayar bileşenleri hakkında çok bir bilgim yok. Kendimce güzel birşey çıkarmaya çalışıyorum. Sizin daha iyi tavsiyeleriniz varsa kesinlikle dinlemek isterim.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı