İ7-4770K ve MSI Z97 Gaming 5 Sistemi Upgrade

bydilaver

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhabalar,

Geçen sene bu zamanlar sizlerin de büyük katkısıyla topladığımız sistemi bir sene boyunca güzel güzel kullandık, ancak iş yoğunluğu yüzünden artık bu bilgisayarın biraz daha hızlanması gerekiyor.

İmza bölümünde görmüş olduğunuz sistem birebir aynıdır ilave olarak 1-2 tane daha SSD diskler konuldu sisteme.

Bilindiği üzere yeni yongalar, DDR4, DX 12 derken bir senede bayağı bir yenilikler çıktı ve mevcut sistemlerimize sen artık eskidin gözüyle bakar oluyoruz. Ancak böyle bir bütçemiz olamadığından bir iki sene daha kullanacağız.

Öncelikle ben bu bilgisayar ile ne yapıyorum onun bilgisini vereyim beni ona göre yönlendirin.

Çalıştığım dosyalar bildiğiniz txt ve Excel dosyaları üzerinde bazı veri dataları ile ilgili. Bu dosyalar en küçüğü 500 MB ve 2.5 GB'a kadar varıyor boyutları. Bu boyutlarda bir dosyayı açmak işlemek kayıt etmek ve veri karşılaştırması yapmak bayağı bir zaman alıyor. Artık kullandığım SSD bile yetmiyor.

Bu sistemi hızlandırmam gerekiyor.

Bu konuda ne yapılabiliriz? Bütçe 2000 TL.

• RAM yükseltmek veya MHz daha yüksek bir RAM kullanmak mı, (mevcut 1600 MHz.)
  • İşlemci yükseltmek mi
  • Ekran kartı aynı karttan bir tane daha ilave olabilir mi
  • Son olarak M.2 SSD Kullanmak ( Kingston 480GB HyperX Predator PCIe X4 M.2 )
  • Yazma ve okuma hızları normal SSD'lerin iki katı.

Bilgi ve paylaşımlarınız için şimdiden Teşekkür Ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tercihimi bundan yana kullanacağım sanırım, en azında ssd' lerin sistemi ne kadar hızlı kullandırdığını biliyoruz.

Kingston 480GB HyperX Predator PCIe X4 M.2

Ekran kartının bu işle bir ilgisi olabilir mi çözemedim. işlemci 4790k yukseltilebilir. Ram Mhz yukseltilebilir. Dediğin gibi SSD de etkileyecektir. Zaten bana kalırsa ssd tercih etmemizin sebebi hdd den okuma ve yazma hızının çok fazla olması. Bu bilgisayarın tüm hayatını degistirdigine göre bence SSD farkı hissettirecektir sana

Tabii ki M.2 SSD alman çok yararlı olur. Ancak işlemciyi yükseltmeye hiç gerek yok. i7 4770K çok güçlü bir işlemci. Zaten bildiğim kadarıyla 4790 ile arasında sadece frekans farkı var. İşlemciyi biraz O.C edebilirsin istersen. Onun dışında 2400 MHz RAM almanı kesinlikle öneririm. SSD ne kadar hızlı olsada excel gibi dosyalar açılırken RAM a atıldığı için 2400 MHz bir RAM almak yararına. Oyun oynamıyorsan, render filan yapmıyorsan ekran kartı sistemi hızlandırmaz. O yüzden öncelik olarak SSD ve RAM al sonradan istersen eklersin.

İşlemci ve anakartın kalmalı. 2016 yılını bekle ve yeni nesil bir İntel işlemci ile DDR4 anakart alırsın. Ram MHZ yükseltmek yerine 8 GB aynı kitten ekleyebilirsin.
SSD olarak tercihin gayet iyi bence.
Ekran kartına yatırım yapman en akıllısı olacaktır. AMD tarafından R9 390 Nvidia tarafından GTX 970 tercih edebilirsin.

Anlamadın galiba? Arkadaş excel word gibi işler yapıyor oyun oynamıyor. GTX 960 bile ona yeter. Kesinlikle ilk önce 2400 MHz RAM al. Ama ben Z170 çipsetli anakartı beklemeni (daha ucuz olacağı için) veya DDR4 başka bir anakart almanı öneririm. 3300 MHz RAM ile SSD raid yaparsan uçarsın.

Öncelikle o işlemciyi upgrade etmene gerek yok anakart da keza öyle gerek yok RAM leri 2133 CL 9 yada 2400 CL 10 CL 11 tercih et işlemciyide 4.4 GHZ yada 4.5GHZ a çek bendede 2 bilgisayar var birinde 4770k var 4790k ile arasında nerdeyse hiç fark yok hatta yok renderda bunu görüyorum zaten bir pc render için (4770k) bir diğeride oyun için oda imzamda zaten 5960x almayacaksan ki bütçen yetmiyor ozaman bu sistemi upgrade etme excel dediğin şey için RAM ler daha önemli bunlar disk den okunur ve belleğe yollanır aralarındaki hız nekadar iyiyse okadar çabuk işlenir SSD m2 alman mantıklı bir düşünce ama benim test ettiğim kadarıyla M2 tarzında ve SATA tarzında ssd ler çok fark yok yinede 2400 mhz gecikmesi düşük bir RAM veya 2133CL 9 RAM ki benim tavsiyem odur. Render sistemimde 2133 4x4 ram kullanıyorum sanada tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…