İ7 4770K ve Powercolor R9 270X tabanlı sistem toplama

Utku__

Kilopat
Daha fazla  
İlk başta herkese merhabalar. Bir tane masaüstü bilgisayar toplamak istiyorum ve bunun içinde kolları sıvadım. Parçaları toplarken aklımda bazı ufak sorular oluştu. Başka insanların görüşünü alayım diye buraya geldim ve birkaç tane soru soracağım.

İlk başta topladığım bilgisayarın özelliklerini yazayım :

Böyle bir sistem toplamayı düşünüyorum. Şimdi aklımda olan sorulara gelelim.

1. İşlemci olarak 4790 mı tercih etmeliyim yoksa 4770K mı?
  2. Ekran kartı olarak AMD bir ekran kartı düşündüm. Sizce NVIDIA mı AMD mi?
  3. PSU'da G ve B gibi harfler verimlilik gibi konuları mı içeriyor?
  4. Sistem de uygun bulmadığınız parça var mı? Eğer varsa şunu alsan daha iyi olur derseniz teşekkür ederim.

Buraya kadar okuyanlara ve cevaplayanlara şimdiden çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Direkt 4'e cevap vereyim: Eğer oyun sistemi olacaksa dengesiz bir sistem olmuş. İ7 4770K yerine i5 4690K alırsanız ekran kartına biraz daha bütçe açılmış olur. Ekran kartınız sisteme göre düşük kalmış. Çünkü bu bütçede sisteme en az R9 280X takılmalı.
Ek olarak, eğer O.C yapmayacaksanız anakartı daha ucuz bir anakartla değiştirebilirsiniz bu sayede ekran kartına veya diğer parçalara (SSD olabilir) daha fazla bütçe açılmış olur.

1- Üstte yazdıklarımla cevap vermiş oldum.

2- Ekran kartına ayırdığınız bütçeye bağlı. Eğer 1000 TL'nin üzerinde ayıracaksanız yeni çıkacak GTX 970'i tercih etmelisiniz çünkü benzer fiyatta AMD'den performanslı tek kartı. Daha düşük bütçeyse AMD tercih edin.

3- Bu sorunun cevabını bilmiyorum ama 80 Plus olanların daha verimli olduğunu biliyorum.

Ya tek amaç oyun değil bu sistemde. Render gibi işlemleri de yapacağımdan dolayı böyle bir seçimde bulundum. Ekran kartı konusunda daha fazla ileri gidebilir miyim? Bilmiyorum olabilir fakat 300-400 TL daha fazla para verebileceğimi sanmıyorum. Ekstradan cevaplarınız ve ilginiz için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı