i7 4790 100 dereceye ulaşıyor

Pastafarican

Hectopat
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Meslek
Bilişim Teknolojileri
i7 4790 işlemcim sürekli 100 derecede çalışıyor. Eskiden endişelenirdim ancak artık çok sorun etmiyorum, saatlerce 100 derecede takılıyorum. Termal macun yeniledim, bir süre için düştü ama tekrar yükseldi. Intel stock fan kullanıyorum. Acaba derece göstergeleri falan mı yanlış anlamıyorum, eski bilgisayarım 100 derece olunca kapanıyordu bunda tık yok.

Sistem
i7 4790
RX 6600 8 GB
16 GB 1600MHz RAM
500W PSU
1TB SSD+240GB SSD

Termal macunu hangi macun ile yeniledin? Öncesinde güzelce temizledin mi?

İşlemcinin üstünü güzelce temizledim ve termal macunu sıktım, ancak termal macun ciddi anlamda kurumuştu sanırım.
Macun modeli: HT-GD660

Stock fanlar pek performanslı olmuyor. Kule tipi işlemci soğutucu veya sıvı işlemci soğutucu almanı öneririm.

Sessizlik odaklı olduğum için stock fan tercih etmiştim, eskiden 85 derece civarında tatmin ediciydi ancak son zamanlarda biraz can sıkıyor

Stock fanlar pek performanslı olmuyor. Kule tipi işlemci soğutucu veya sıvı işlemci soğutucu almanı öneririm.
Bu arada işlemcinin Tcase sıcaklığı 72 derece olarak belirtilmiş. 72 dereceden sonra performans kayıpları olacaktır yani. Dediğim gibi işlemci soğutucu olarak stok kullanmak genelde yeterli olmuyor.

İşlemcinin üstünü güzelce temizledim ve termal macunu sıktım, ancak termal macun ciddi anlamda kurumuştu sanırım.
Macun modeli: HT-GD660

Sessizlik odaklı olduğum için stock fan tercih etmiştim, eskiden 85 derece civarında tatmin ediciydi ancak son zamanlarda biraz can sıkıyor
Havaların ısınması ve tozlanma gibi nedenlerden dolayı da sıcaklık farkları oluşabilir. Ayrıca kasa fanlarının sayısı ve hava giriş çıkışı da oldukça önemli.

Sessizlik konusuna gelecek olursak piyasada sessizlik ve performansı aynı anda sunan çok iyi markalar var. Bunlardan birisi Noctua mesela. Sessiz olsun derken performans kayıpları yaşamak mantıklı olmaz bence.

Bu arada işlemcinin Tcase sıcaklığı 72 derece olarak belirtilmiş. 72 dereceden sonra performans kayıpları olacaktır yani. Dediğim gibi işlemci soğutucu olarak stok kullanmak genelde yeterli olmuyor.

Havaların ısınması ve tozlanma gibi nedenlerden dolayı da sıcaklık farkları oluşabilir. Ayrıca kasa fanlarının sayısı ve hava giriş çıkışı da oldukça önemli.

Casper ofis kasası kullanıyorum. Kasa donanımlar için biraz dar ve ekstra fan yok :D.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı