Elimde i7 4790 iyi bir işlemci var anakart olarak arada kalmış durumdayım MSI H81M-E33 mü almalıyım yoksa ASUS H81M-K mi almalıyım. Yardımcı olursanız çok iyi olur teşekkürler.
2.el, B85-H97-Z97 serisi anakart bulabilirsen daha iyi olur. Bu anakartların VRAM soğutması yok bildiğim kadarıyla. İşlemci bu anakartlara ağır gelebilir. Yani anakartta ısı sorunu oluşturabilir.
2.el, B85-H97-Z97 serisi anakart bulabilirsen daha iyi olur. Bu anakartların VRAM soğutması yok bildiğim kadarıyla. İşlemci bu anakartlara ağır gelebilir. Yani anakartta ısınma sorunu oluşturabilir.
H81 anakartların çoğu, giriş seviyesi. Bu yüzden B85-H97-Z97 anakart önerdim. Ben 4590 ile H81M-E33 kullanıyorum. Anakart boşta bile 55-60 derece. 4790 taktığında ne olur, düşünemiyorum.
H97 Chipset bir anakart uygun olur, böyle bir anakartta (Asus H97M-Plus), i7-4790K kullanıyorum ve problemim yok.
i7-4790 Overclock yapılamadığı için Z97 gibi overclock için üretilmiş bir chipset'e (Z serisi) ihtiyacınız yok. Tabii H chipset ile aynı fiyata bulabilirseniz Z chipset alınabilir.
H97 chipset bir anakart uygun olur, böyle bir anakartta (ASUS H97M-PLUS), i7-4790K kullanıyorum ve problemim yok.
i7-4790 overclock yapılamadığı için Z97 gibi overclock için üretilmiş bir Chipset'e (Z serisi) ihtiyacınız yok. Tabii h chipset ile aynı fiyata bulabilirseniz Z chipset alınabilir.
Belirttiğiniz 2 anakart arasında ciddi bir fark yok, zaten her ikisi de giriş seviyesi kartlar ve aynı chipseti kullanıyorlar. Ben olsam Asus'u tercih ederdim ama bugüne kadar hep Asus anakart kullandığım ve sorun yaşamadığım için. Yoksa MSI'da da problem olmaz, hangisi ucuz ise onu alabilirsiniz. Bu arada H81 chipset kartların hala üretildiğini bilmiyordum, halen ciddi piyasası var demekki.
Aynı sorun bendede var i7-4790'a sahibim şuanki anakartımın(h81m-d 2.0) 2. ram slotu bozuldu takınca bilgisayar açılmıyor. Bu yüzden yeni anakart alacağım arayış içerisindeyim
Elimde i7 4790 iyi bir işlemci var anakart olarak arada kalmış durumdayım MSI H81M-E33 mü almalıyım yoksa ASUS H81M-K mi almalıyım. Yardımcı olursanız çok iyi olur teşekkürler.
Aynı sorun bende de var i7-4790'a sahibim şu anki anakartımın(H81M-D 2.0) 2. RAM slotu bozuldu takınca bilgisayar açılmıyor. Bu yüzden yeni anakart alacağım arayış içerisindeyim
Arkadaşlar her ne kadar alma deselerde MSI H81M PRO-VD anakartı almaya karar verdim. Birçok yorum ve inceleme okudum. Benim işlemcimle gayet tatmin edici sonuçlar almışlar ve memnunlarmış. Askeri sınıf bileşenler olduğu için uzun ömürlü olduğunu söylediler. İşlemcinin çarpan kilidi açık olmadığı için anakartı fazla zorlayacak bir durum yok bu yüzden anakartı sipariş ettim. Uzun kullanım sonrasında tekrar yazarım.
Arkadaşlar her ne kadar alma deselerde MSI H81M PRO-VD anakartı almaya karar verdim. Birçok yorum ve inceleme okudum. Benim işlemcimle gayet tatmin edici sonuçlar almışlar ve memnunlarmış. Askeri sınıf bileşenler olduğu için uzun ömürlü olduğunu söylediler. İşlemcinin çarpan kilidi açık olmadığı için anakartı fazla zorlayacak bir durum yok bu yüzden anakartı sipariş ettim. Uzun kullanım sonrasında tekrar yazarım.