i7 4790 işlemci için ekran kartı önerisi

3pitalamus

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle merhaba.

Elimde i7 4790 CPU 4 gerçek 4 sanal toplam 8 çekirdek 3.60 GHz. 8x2 1600 MHz RAM bulunuyor (SSD PSU falan saymıyorum)

Ekran kartım vaktini doldurdu sayılır. Oyunlardaki FPS'im çok düşük. Bilgisayarın eskidiğinin farkındayım ancak gerekli bütçem yok. Yalnızca ekran kartını değiştirebilecek bütçem bulunuyor. Sadece oyun oynamak için kullanacağım. Bunun için 2. el RX 6600 düşünüyorum. Biraz darboğaz yapabilir gibi duruyor. İnternetteki bir siteye göre %20 darboğaz yapar diyor. Rust oynayacağım. Monitörüm 60Hz olduğu için 60 FPS'in altına düşmesem yeterli. Sizin önerileriniz ne olurdu? Tekrar belirtiyorum bütçem çok kısıtlı, işlemciyi değiştiremem. İşlemciyi değiştirsem anakartı ve RAM'leri de değiştirmek gerekir. İşlemci darboğazı yesem ne gibi sorunlar yaşarım?

Darboğaz olursa en basit örnek drop yersin buda rahatsız eder oyuncuyu. Diğer soruna gelirsek bütçen ne kadar bilmiyorum ama 1660S alınabilir. Ayrıca o sitelerede güvenme çogu sallamasyon.

Darboğaz olursa en basit örnek drop yersin bu da rahatsız eder oyuncuyu. Diğer soruna gelirsek bütçen ne kadar bilmiyorum ama 1660S alınabilir. Ayrıca o sitelerede güvenme çogu sallamasyon.

Çok yedirtir mi peki nasıl anlarım ki satın almadan önce. 1660S biraz yıllandı neticede kart alacaksam 5 senelik kart almak istemem açıkçası. Ve NVIDIA'nın kartlarının fiyatı NVIDIA olduğu için. isim parasına o kadar para verme gibi bir niyetim yok AMD çok daha mantıklı geliyor. drop yememek için daha kötü bir kart mı almalıyım rx 6600'den çünkü rx 6600 rtx 3050-3060 arası bir kart.

6600 3060 dan da güçlü bi kart, 3050 ise benim önerdigim 1660S seviyesinde. İşlemcinle 6600 darbogaz yapacaktır işlemcide yükseltme şansım yok diyorsun riske gerek varmı sonra pişman olmayasın

6600 3060'dan da güçlü bir kart, 3050 ise benim önerdigim 1660S seviyesinde. İşlemcinle 6600 darbogaz yapacaktır işlemcide yükseltme şansım yok diyorsun riske gerek var mı sonra pişman olmayasın

Haklılık payın var bunca zaman GTX 560 1.5 GB ekran kartıyla süründüm biraz Ultra oyun oynamak istiyorum o yüzden 6600 de ısrarcı oldumm 1660S ile Ultra oyun oynayabileceğimi sanmıyorum.

Haklılık payın var bunca zaman GTX 560 1.5 GB ekran kartıyla süründüm biraz Ultra oyun oynamak istiyorum o yüzden 6600 de ısrarcı oldumm 1660S ile Ultra oyun oynayabileceğimi sanmıyorum.
Oyun dünyası sürekli gelişiyor 6600 ilede bundan sonra ultrada dogru düzgün oynayamıyacaksın dostum, zaten ultra takıntısı çok gereksiz bende 3060Tİ var ben bile high ayar bırakıyorum cogu oyunu gerek yok cünki fazlasına arada fark yok.
Testlerede bakabilirsin
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ya zaten çoğu oyunu 720p de oynuyorum şu anda eğer oynayabilirsem. Ultra takıntım yoktur aslında ancak deneyimlemek istiyorum nasıl olduğunu. Sabahtan beri RX 6600 ve i7 4790 testi arıyorum bir tane bulamadım benzer kart ve işlemcilere göre çıkardığım sonuç Rust oyununda ortalama 75 FPS oynatır yüksek ayarda. genel olarak ise güncel oyunları ultrada 50-70 arası oynatıyormuş. RX 6600 alırsam düşük ayarda oyun oynayamam darboğaz yemekten dolayı bazı oyunlar ise performans için grafikleri düşmek gerekiyor. RX 6500 XT'ye ne dersin? Yerimde olsan RX 6600 mü alırdın RX 6500 XT mi? (2.elde fiyatları neredeyse aynı) fikirlerin için teşekkür ederim.

Anti NVIDIA takıntım var X performansını AMD 5 TL'ye verirken NVIDIA 8 9 TL'ye veriyor. İsim + yazılım falan o kadar fark etmemeli bence.

6500XT ile 6600 arasında daglar kadar fark var 6600 tek atar. Bide sen 720P demişsin 1080P de darbogaz yapan 720P de seni rahatsız eder söyleyeyim.

6500XT ile 6600 arasında daglar kadar fark var 6600 tek atar. Bir de sen 720p demişsin 1080p de darbogaz yapan 720p de seni rahatsız eder söyleyeyim.

Yok kanka benim şu anki kartım çok kötü Rust'u 720p oynamaya alıştım onu demeye çalışmıştım yoksa neden öyle bir kart alıp 720p de oynayayım . 6600 tek atar farkındayım ama darboğaz açısından sormuştum yüksek FPS alıp drop yemek istemezdim.

1660S al konuyu kapatalım dostum benim fikrim bu yönde. Sen yine araştırıyorsan araştır tabi son karar yine senin ben makul olanı söyledim sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…